ΑΘΗΝΑ
09:30
|
23.09.2024
«Είναι σαφές», επισημαίνει η ΠΕΝΕΝ, «ότι η οποιαδήποτε ανοχή ή έκπτωση στα μέτρα και τους κανόνες ασφαλείας θέτουν σε αυξημένο κίνδυνο την ζωή των πληρωμάτων».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα τραγικό δυστύχημα που συνέβη στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «Παναγία Εγγυήτρια» στο Άγιο Όρος ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ναυτεργατών που χάνουν την ζωή τους εν ώρα εργασίας. Αυτή την φορά, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) σε ανακοίνωσή της, «έφυγε άδικα από την ζωή ο 57χρονος Μηχανικός που ήταν ναυτολογημένος στο πλοίο το οποίο έκανε το δρομολόγιο Ουρανούπολη – Δάφνη Αγίου Όρους». Επίσης, προσθέτει, «πριν λίγες ημέρες σημειώθηκε ατύχημα στο Ε/Γ – Ο/Γ “Fior di Levante” της Levante Ferries κατά την διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου από Κυλλήνη προς Πόρο Κεφαλονιάς. Ο τραυματισμένος είναι 26 ετών με την ειδικότητα του ναύτη»

«Και τα δυο ατυχήματα συνέβησαν στα γκαράζ των πλοίων. Διαφορετικές οι συνθήκες, διαφορετικές οι αιτίες που προκλήθηκαν τα ατυχήματα», σημειώνει τονίζοντας όμως ότι «υπάρχουν ορισμένες κοινές συνισταμένες  που αναδεικνύονται όχι  μόνο από αυτά τα συγκεκριμένα ατυχήματα, αλλά και από αρκετά ακόμη που συμβαίνουν στα γκαράζ των πλοίων και για τα οποία έχουμε αναφερθεί πρόσφατα και κατά το παρελθόν».

«Είναι σαφές», επισημαίνει η ΠΕΝΕΝ, «ότι η οποιαδήποτε ανοχή ή έκπτωση στα μέτρα και τους κανόνες ασφαλείας θέτουν σε αυξημένο κίνδυνο την ζωή των πληρωμάτων, των οδηγών και των επιβατών.

Εάν οι παραπάνω παράγοντες δεν διορθωθούν είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα στα πλοία με ευθύνη των ναυτιλιακών εταιριών και του ΥΕΝ.

Οι επικοινωνιακές φανφάρες του Υπουργού Ε.Ν. περί σαρωτικών ελέγχων στην ασφάλεια των πλοίων καταρρέουν με πάταγο αφού λίγες  μέρες μετά από αυτές σημειώθηκαν δυο διαδοχικά ατυχήματα σε πλοία!

Απαιτούμε οι έλεγχοι για ζητήματα ασφαλείας και εργασίας στα πλοία να πλαισιωθούν με εκπροσώπους των Ναυτεργατών και δη των ειδικοτήτων και Σωματείων που έχουν άμεση αρμοδιότητα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρώτη 24ωρη απεργία των εργαζομένων στη Hellenic Train την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

Ιαπωνία: Έξι νεκροί και αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γεροβασίλη: Δεν θα είμαι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Γερμανία: Οριακή νίκη για το SPD στις εκλογές στο Βρανδεμβούργο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα