ΑΘΗΝΑ
23:13
|
19.09.2024
Η Ρωσία καταδίκασε την Παρασκευή τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια επισημαίνοντας «τις εξαιρετικά επικίνδυνες συνέπειες τέτοιων ενεργειών».
Ο Σεργκέι Σοϊγκού υπηρέτησε ως υπουργός Άμυνας της Ρωσίας πριν αναλάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας τον Μάιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, έφτασε στη Τεχεράνη σήμερα, Δευτέρα, για συνομιλίες με την ιρανική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο οξείας έντασης στη Μέση Ανατολή, εν μέσω φόβων για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα.

Ο Σοϊγκού, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Άμυνας της Ρωσίας πριν αναλάβει τη θέση του επικεφαλής στο Συμβούλιο Ασφαλείας τον Μάιο, θα συναντηθεί επίσης με τον αρχηγό εθνικής ασφάλειας του Ιράν, Αλί Αχμαντιάν, και τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου του ιρανικού στρατού, Μοχάμεντ Μπαγκερί, ανέφερε το Interfax.

Οι συναντήσεις θα αφορούν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, από την ασφάλεια έως τα εμπορικά και οικονομικά έργα, καθώς και διάφορες πτυχές της παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας, ανέφερε το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν τον Ιούνιο ότι η Ρωσία φαίνεται να εμβαθύνει την αμυντική της συνεργασία με το Ιράν και ότι είχε λάβει εκατοντάδες επιθετικά drones που χρησιμοποιούσε για να χτυπήσει την Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα αρνείται.

Η Ρωσία καταδίκασε την Παρασκευή τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς επισημαίνοντας «τις εξαιρετικά επικίνδυνες συνέπειες τέτοιων ενεργειών».

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα