ΑΘΗΝΑ
21:26
|
16.09.2024
Κατηγορείται πως «συμμετείχε στην κλοπή κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για τις δραστηριότητες και τη λειτουργία του Πατριωτικού Πάρκου».
Ο υποστράτηγος Σέστεροφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον υποστράτηγο Βλαντίμιρ Σέστεροφ συνέλαβαν  οι ρωσικές αρχές σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ανακριτικής Επιτροπής στη Μόσχα με αφορμή ένα δημοφιλές στρατιωτικό θεματικό πάρκο.

Ο υποστράτηγος Σέστεροφ συνελήφθη μαζί με τον διευθυντή του «Πατριωτικού Πάρκου» Βιστσισλάβ Αχμέντοφ επειδή στο πλαίσιο έρευνας διαπιστώθηκε πως τα πρόσωπα αυτά μαζί με συνεργούς τους «συμμετείχαν στην κλοπή κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για τις δραστηριότητες και τη λειτουργία του Πατριωτικού Πάρκου και του συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου».

Τουλάχιστον 12 άτομα εμπλέκονται σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς που πλήττει το ρωσικό στρατιωτικό και αμυντικό μηχανισμό εδώ και χρόνια.

Από αριστερά ο διευθυντής του Πατριωτικού Πάρκου, Βίστσισλαβ Αχμέντοφ και ο υποστράτηγος Βλαντίμιρ Σέστεροφ (από δεξιά)

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA και άλλοι υπάλληλοι του Πατριωτικού Πάρκου συνελήφθησαν και ανακρίνονται.

Οι αποκαλύψεις του σκανδάλου ξεκίνησαν στις 23 Απριλίου με τη σύλληψη του Τιμούρ Ιβανόφ, αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, ο οποίος κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε από κατασκευαστική εταιρεία. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας υποστράτηγος του στρατού και ο αναπληρωτής επικεφαλής του γενικού επιτελείου, καθώς και επιχειρηματίες που θεωρούνται ύποπτοι για δωροδοκίες.

Οι έρευνες σηματοδοτούν μια σοβαρή προσπάθεια του Κρεμλίνου να εξαλείψει τη διαφθορά στον στρατό, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει τα δυόμισι χρόνια.

Τον περασμένο Μάιο, μετά το πρώτο κύμα συλλήψεων ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αντικατέστησε τον (επί σειρά πολλών ετών) υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού με τον οικονομολόγο Αντρέι Μπελαούσοφ, στο πλαίσιο προσπάθειας αυστηρότερης διαχείρισης των στρατιωτικών κονδυλίων και καταπολέμησης της διαφθοράς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μηνύματα του νέου Προέδρου του Ιράν υπέρ των γυναικών

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα