ΑΘΗΝΑ
01:10
|
20.09.2024
Η Ρωσία υποπτεύεται πως υπήρξε σχέδιο επίθεσης κατά τη διάρκεια της παρέλασης της Ημέρας του Ναυτικού.
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα του Ρωσικού Ναυτικού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία υποπτεύεται πως η Ουκρανία σχεδίαζε επίθεση κατά τη διάρκεια της παρέλασης της Ημέρας του Ναυτικού στην οποία παρευρέθηκε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 28 Ιουλίου, ανέφερε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ φέρεται να ανέφερε πως ο υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελοούσοφ επικοινώνησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν, σχετικά με το ζήτημα, καθώς η Μόσχα εκτιμούσε πως τα σχέδια είχαν εγκριθεί από την Ουάσιγκτον, αλλά οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου… εξεπλάγησαν από τον ισχυρισμό και δήλωσαν πως δεν γνώριζαν οποιαδήποτε τέτοια συνωμοσία.

Οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφεραν ότι ο Όστιν έλαβε μια κλήση από τον Μπελούσοφ στις 12 Ιουλίου σχετικά με μια μυστική ουκρανική επιχείρηση που σχεδιάστηκε κατά της Ρωσίας και η Μόσχα πίστευε ότι είχε τις ευλογίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, οι ρωσικές ανησυχίες, αναφέρουν πληροφορίες, ελήφθησαν αρκετά σοβαρά ώστε η Ουάσιγκτον να επικοινωνήσει με το Κίεβο και να προειδοποιήσει ότι εάν σχεδιάζονταν μια τέτοια επιχείρηση, έπρεπε να σταματήσει αμέσως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

Ποινική διαδικασία εναντίον του προέδρου της Αργεντινής για «κλοπή» αεροπλάνου ξεκινά η Βενεζουέλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα