ΑΘΗΝΑ
21:10
|
16.09.2024
ΕΕΔΥΕ: «Να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι και να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας».
Σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου στις 8μμ στη στάση Μετρό «Ακρόπολη»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αφορμή τα 79 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου στην Ακρόπολη, στη στάση Μετρό «Ακρόπολη» στις 8 μ.μ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για:

• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
• Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
• Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής.
• Να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ, να επιστρέψει η φρεγάτα Ψαρά από την Ερυθρά Θάλασσα και όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν», τονίζει η ΕΕΔΥΕ.
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ μετον λαό κυρίαρχο στον τόπο του.

Ανάλογη κινητοποίηση οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στον Λευκό Πύργο.

Στην Πάτρα, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιεί εκδήλωση την Τετάρτη 7 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Τριών Συμμάχων.

Στα Χανιά, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων  διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση την Τετάρτη 7 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Κατεχάκη (στο Ενετικό Λιμάνι, μπροστά στο θέατρο Μ. Θεοδωράκης). Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα του Μάνου Μαλαξιανάκη.

Στην Καβάλα, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στην είσοδο του Τελωνείου.

Στην Λέσβο, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 7 μ.μ., στη πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα