ΑΘΗΝΑ
22:56
|
19.09.2024
Τα εργοστάσια στο Βόρειο Ισραήλ που αξίζουν 130 δισ. δολάρια θα μπορούσαν να καταστραφούν σε μισή ώρα, είπε ο Χασάν Νασράλα.
Χασάν Νασράλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ισχυρά και αποτελεσματικά αντίποινα προειδοποίησε απόψε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ στο Λίβανο,Χασάν Νασράλα, σε νέο διάγγελμα που έκανε με αφορμή τη δολοφονία του διοικητή της οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ, στις 30 Ιουλίου.

Εξήγησε πως θα ληφθούν αντίποινα κατά του Ισραήλ «είτε κατά μόνας, είτε στο πλαίσιο μίας ενιαίας απάντησης από όλες τις δυνάμεις του άξονα»… «όποιες και να είναι οι συνέπειες».

Ο Χασάν Νασράλα το πρώτο λεπτό του διαγγέλματος του

Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι εξαιτίας των ενεργειών του Ισραήλ, και το Ιράν «είναι υποχρεωμένο να απαντήσει και ο εχθρός περιμένει σε κατάσταση μεγάλου τρόμου».

Ο Νασράλα υπερηφανεύτηκε για το σημερινό μπαράζ ρουκετών και drone της οργάνωσής του στο Βόρειο Ισραήλ, επισημαίνοντας πως έφθασαν ως την πόλη Άκρα «παρότι το Ισραήλ είναι σε κατάσταση υψηλής επαγρύπνησης».

«Το Ισραήλ είναι η πλευρά που επέλεξε την κλιμάκωση με το Ιράν και τον Λίβανο» απειλώντας να καταστρέψει «τα ισραηλινά εργοστάσια στο βορρά που αξίζουν πάνω από 130 δις. δολάρια και μπορούν να ισοπεδωθούν σε μισή ώρα».

«Υπήρχαν μέρες που το Ισραήλ κατέρριπτε τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα μας όταν πετούσαν ακόμη και πάνω από το έδαφος του Λιβάνου» είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, θέλοντας να δείξει την πρόοδο που σημείωσε το πρόγραμμα drone της οργάνωσης.

«Ο σκοπός της μάχης τώρα δεν είναι να εξαλειφθεί το Ισραήλ αλλά να το αποτρέψουμε να νικήσει» ανέφερε ο Χασάν Νασράλα απορρίπτοντας τις πιέσεις εντός ή εκτός Λιβάνου να μην προχωρήσουν σε αντίποινα για τη δολοφονία του διοικητή Φουάντ Σουκρ «λες και ήταν κάτι το φυσιολογικό».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Κάποιοι στον Λίβανο θα έπρεπε να φοβούνται εάν νικήσει το Ισραήλ και όχι εάν νικήσει η Αντίσταση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα