ΑΘΗΝΑ
03:16
|
19.09.2024
Στοιχεία από 84 χώρες αναφέρουν ότι το ποσοστό των θετικών τεστ αυξάνεται εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Στην Ευρώπη, το ποσοστό θετικότητας είναι πάνω από 20%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα κρούσματα του COVID-19 αυξάνονται σε όλες τις χώρες τις τελευταίες εβδομάδες, την ίδια ώρα που παρατηρείται μια «ανησυχητική μείωση» των εμβολιασμών, επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Ο ιός κυκλοφορεί σε όλες τις χώρες», τονίζει η Μαρία Βαν Κέρχοβε, διευθύντρια του ΠΟΥ για την ετοιμότητα και την πρόληψη για επιδημίες και πανδημίες σε συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ στη Γενεύη .

«Τα δεδομένα από το σύστημα επιτήρησής μας που βασίζεται σε στοιχεία από 84 χώρες αναφέρουν ότι το ποσοστό των θετικών τεστ για τον SARS-CoV-2 αυξάνεται εδώ και αρκετές εβδομάδες», τόνισε, προσθέτοντας ότι, συνολικά, η θετικότητα κυμαίνεται σε ποσοστά πάνω από 10%, αλλά στην Ευρώπη, το ποσοστό θετικότητας είναι πάνω από 20%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η επιτήρηση των λυμάτων υποδηλώνει ότι η κυκλοφορία του ιού είναι έως και 20 φορές υψηλότερη από αυτή που αναφέρεται επί του παρόντος, τονίζει η αρμόδια του ΠΟΥ και προειδοποιεί: «Αυτό είναι σημαντικό γιατί ο ιός συνεχίζει να εξελίσσεται και να αλλάζει, γεγονός που μας θέτει όλους σε κίνδυνο ενός πιθανά πιο σοβαρού ιού που θα μπορούσε να αποφύγει τον εντοπισμό μας ή/και τις ιατρικές μας παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού».

«Τέτοια υψηλή κυκλοφορία δεν είναι τυπική για ιούς του αναπνευστικού που τείνουν να διαδίδονται ευκολότερα τους ψυχρότερους μήνες», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι τους τελευταίους μήνες, ανεξαρτήτως εποχής, πολλές χώρες έχουν βιώσει έξαρση του COVID-19.

Montreal, Canada – March 11, 2020: World Health Organisation logo over Coronavirus picture. Coronavirus disease 2019 COVID-19 is an infectious disease caused by syndrome coronavirus.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ακόμη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τουλάχιστον 40 αθλητές έχουν βγει θετικοί μέχρι στιγμής .

Αυτές οι αυξήσεις, που οδήγησαν σε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων σε πολλές χώρες, πρέπει να προληφθούν, είπε, συνιστώντας σε όλες τις χώρες να εξετάσουν το ενδεχόμενο συγχορήγησης εμβολίων κατά του COVID-19 με εμβόλια εποχικής γρίπης λόγω της μείωσης του εμβολιασμού κατά του COVID-19.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε δει μια ανησυχητική μείωση της κάλυψης των εμβολίων, ειδικά μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των ατόμων άνω των 60 ετών, δύο από τις ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο», είπε. «Αυτό πρέπει επειγόντως να αντιστραφεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γεωργιάδης: Συνταγογραφήσεις με Κωδικό Μιας Χρήσης… σαν τις τραπεζικές συναλλαγές

Ig Nobel και Επιστήμες: Ανύπαρκτοι υπερεκατοντούτεις, Περιστέρια πύραυλοι και Πρωκτική αναπνοή

Σουδάν: Στους 315 οι νεκροί από τη χολέρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα