ΑΘΗΝΑ
03:46
|
20.09.2024
Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ο Λόιντ Όστιν, συζήτησε το χτύπημα στην αεροπορική βάση Αλ Άσαντ με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιόαβ Γκάλαντ.
Αρκετοί Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτα σε αμερικανική αεροπορική βάση στο Ιράκ το βράδυ της Δευτέρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ αναμένουν περαιτέρω επιθέσεις στα στρατεύματά τους στη Μέση Ανατολή, καθώς η Χεζμπολάχ και το Ιράν ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ισραήλ, ανέφερε τη Δευτέρα το Axios.

Αρκετοί Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτα σε αμερικανική αεροπορική βάση στο Ιράκ το βράδυ της Δευτέρας.

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, συζήτησε το χτύπημα στην αεροπορική βάση Αλ Άσαντ με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιόαβ Γκάλαντ.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ προετοιμάζεται για επιθέσεις τόσο από το Ιράν όσο και από την με έδρα τον Λίβανο μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ, μετά τις πρόσφατες δολοφονίες του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, και του διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό.

Το Ισραήλ ούτε επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στη δολοφονία του Χανίγια.

«Το Πεντάγωνο αναμένει περισσότερες επιθέσεις από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές κατά των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή τις επόμενες ημέρες και τόνισε ότι οι αυξανόμενες εντάσεις στην περιοχή κάνουν τις πολιτοφυλακές να αισθάνονται λιγότερο περιορισμένες από το Ιράν για να επιτεθούν στις αμερικανικές δυνάμεις από ό,τι τους τελευταίους μήνες», έγραψε το Axios τη Δευτέρα, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο που γνωρίζει το θέμα.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών «αναμένουν ένα σενάριο που περιλαμβάνει δύο κύματα επιθέσεων», ένα από τη Χεζμπολάχ και ένα από το Ιράν, σε συνδυασμό με άλλες περιφερειακές ομάδες, ανέφερε το Axios επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Είναι «ακόμη ασαφές» ποιος θα χτυπήσει πρώτος και ποια μορφή θα λάβει η επίθεση, πρόσθεσε το δημοσίευμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και η αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις, «ενημερώθηκαν στην αίθουσα επιχειρήσεων για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος την Τρίτη. Συζήτησαν μέτρα «για να υπερασπιστούμε τις δυνάμεις μας και να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του προσωπικού μας».

Επιπλέον, η ηγεσία των ΗΠΑ ενημερώθηκε σχετικά με τις περιφερειακές απειλές, τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης και τις προετοιμασίες των ΗΠΑ να στηρίξουν το Ισραήλ σε περίπτωση επίθεσης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αυτόν τον Απρίλιο, η Τεχεράνη πραγματοποίησε μια μεγάλης κλίμακας συνδυασμένο πλήγμα πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Ισραήλ, ως αντίποινα για μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο ιρανικό προξενείο στη συριακή πρωτεύουσα που σκότωσε αρκετούς υψηλόβαθμους Ιρανούς αξιωματικούς.

Αυτή τη φορά, η ηγεσία του Ιράν υποσχέθηκε να απαντήσει στην «τρομοκρατική επίθεση» που σκότωσε τον Χανίγια στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ήταν ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σίγιαρτο που μετέφερε στον Ισραηλινό ομόλογό του, Ίσραελ Κατζ, την πρόθεση των Ιρανών να επιτεθούν, καθώς το Ιράν και το Ισραήλ δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα