ΑΘΗΝΑ
06:06
|
20.09.2024
Ο υπουργός Άμυνας δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης, μετά τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης προς τον στρατό για πραξικόπημα.
Πλαισιωμένος από την ηγεσία του στρατού και της αστυνομίας ο υπουργός Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας Βλαντιμίρ Παντρίνο Λόπεζ δεσμεύτηκε ότι ο στρατός της χώρας θα διατηρήσει την απόλυτη πίστη του στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, τονίζοντας ότι Ένοπλες Δυνάμεις της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας θα αποτρέψουν κάθε απόπειρα πραξικοπήματος της ακροδεξιάς και των ξένων συμμάχων της.

«Επικυρώνουμε την απόλυτη πίστη μας στον πολίτη Νικολάς Μαδούρο Μόρος, συνταγματικά εκλεγμένο πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, ο οποίος έχει επανεκλεγεί νόμιμα από τον λαό», είπε ο Παντρίνο, χθες Τρίτη, κατά τη διάρκεια εκπομπής από την κρατική τηλεόραση, πλαισιωμένος από την ηγεσία του στρατού και της αστυνομίας, τονίζοντας ότι οι «παραπλανητικές και παράλογες εκκλήσεις» της αντιπολίτευσης «επιδιώκουν να σπάσουν την ενότητα και τη θεσμικότητά μας».

«Δεν θα το επιτύχουν ποτέ», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα εξασφαλίσουν τον σεβασμό της λαϊκής βούλησης που εκφράστηκε στις κάλπες και θα εγγυηθούν την ειρήνη και την ηρεμία στη χώρα.

Η δήλωση του Παντρίνο, ήρθε μετά την έκκληση του Εντμούντο Γκονζάλες και της Μαρία Κορίνα Ματσάδο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προς τις ένοπλες δυνάμεις να «σταθούν στο πλευρό του λαού», καθώς η αντιπολίτευση εξακολουθεί να αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα και τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο στις πρόσφατες εκλογές.

Το κάλεσμα των ηγετών της αντιπολίτευσης ερμηνεύτηκε από την κυβέρνηση ως έκκληση για αποστασία, με αποτέλεσμα να ζητηθεί ποινική έρευνα εναντίον τους.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα, ο Γενικός Εισαγγελέας Τάρεκ Σάαμπ, ανέφερε ότι η αντιπολίτευση «έχει ανακηρύξει ψευδώς νικητή των προεδρικών εκλογών άλλον, εκτός από αυτόν που ανακήρυξε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, το μόνο όργανο που πληροί τις προϋποθέσεις για να το πράξει» και καλεί την αστυνομία και τον στρατό σε ανυπακοή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα