ΑΘΗΝΑ
02:13
|
20.09.2024
Ο φιλο-ισραηλινός Γουέσλι Μπελ επικράτησε της βουλεύτριας του «Squad» στις προκριματικές των Δημοκρατικών στο Σεντ Λούις.
Η Κόρι Μπους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Σεντ Λούις, Γουέσλι Μπελ, αναδείχθηκε νικητής έναντι της Κόρι Μπους, εκλεγμένου μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων, στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Σεντ Λούις, η οποία σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά φέτος που εκλεγμένος βουλευτής χάνει από άλλον υποψήφιο λόγω της εύνοιας που ο τελευταίος χαίρει λόγω της φιλο-ισραηλινής του στάσης.

Η Μπους, ένα εξέχον μέλος της προοδευτικής ομάδας του Κογκρέσου, γνωστή ως «Squad», διεκδικούσε την τρίτη της θητεία εκπροσωπώντας την 1η Περιφέρεια του Κογκρέσου του Μιζούρι, η οποία περιλαμβάνει την πόλη του Σεντ Λούις και τμήματα της κομητείας του Σεντ Λούις.

Η Μπους έχει κάνει πολλές δηλώσεις καταδικάζοντας την ισραηλινή γενοκτονία στη Γάζα.

Ο Μπελ, με ισχυρή υποστήριξη από το κόμμα του, ευνοείται τώρα πολύ για να κερδίσει αυτή τη συντριπτικά δημοκρατική περιφέρεια στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, όπου το Δημοκρατικό Κόμμα στοχεύει να ανακτήσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

«Έχω δεσμευτεί να υπηρετήσω την περιοχή του Σεντ Λούις στο Κογκρέσο με ακεραιότητα, διαφάνεια και αφοσίωση. Μαζί, θα αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις και θα οικοδομήσουμε μια κοινότητα όπου όλοι έχουν την ευκαιρία να ευδοκιμήσουν», είπε ο Μπελ στη δήλωση νίκης του.

Ωστόσο, η εκστρατεία του Μπελ επωφελήθηκε σημαντικά από την υποστήριξη της Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC), η οποία μέσω του United Democracy Project (UDP) επένδυσε 8,5 εκατομμύρια δολάρια για να ανατρέψει την Μπους.

Η Μπους στοχοποιήθηκε έντονα λόγω της ηχηρής αποδοκιμασίας της προς την απάντηση της ισραηλινής κατοχής στην παλαιστινιακή στρατιωτική Επιχείρηση Πλημμύρα του Αλ-Άκσα στις 7ης Οκτωβρίου.

Κάτι παρεμφερές έλαβε χώρα νωρίτερα και στη Νέα Υόρκη, όπου το UDP ξόδεψε 15 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο ενάντια σε ένα άλλο μέλος του Squad, τον εκλεγμένο βουλευτή Τζαμάλ Μπόουμαν, ο οποίος έχασε από τον φιλο-ισραηλινό Τζορτζ Λάτιμερ.

«Το UDP θα συνεχίσει τις προσπάθειές μας για να υποστηρίξει τους ηγέτες που εργάζονται για την ενίσχυση της συμμαχίας ΗΠΑ-Ισραήλ, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τους επικριτές σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Προγράμματος.

Η Μπους, μένοντας σταθερή στις πεποιθήσεις της κατά τη διάρκεια της ομιλίας της μετά την ήττα , δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε μια ελεύθερη Παλαιστίνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα