ΑΘΗΝΑ
04:26
|
20.09.2024
Φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της διάθεσης πολυάριθμης αστυνομικής φύλαξης στον τηλεπαρουσιαστή.
Τέσσερις αστυνομικούς, δύο οχήματα και 24ωρη φύλαξη, διέθετε στον παρουσιαστή η ΕΛ.ΑΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλητήριο θέσπισμα, με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, έλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, 17 πρώην και νυν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της διάθεσης πολυάριθμης αστυνομικής φύλαξης στον τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή παραπέμπονται, μεταξύ άλλων, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης, δύο αντιστράτηγοι εν αποστρατεία καθώς και τα μέλη της επιτροπής της ΓΑΔΑ που είχαν γνωμοδοτήσει θετικά στο αίτημα να διατεθεί αστυνομική φύλαξη στον Φουρθιώτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εν λόγω στελέχη εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν προσφυγή, και οι κατηγορίες να μην φτάσουν τελικά στο ακροατήριο.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την επικαιρότητα την άνοιξη του 2021, όταν αποκαλύφθηκε ότι από τον Νοέμβριο του 2020 η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. διέθεσε στη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη τέσσερις αστυνομικούς, δύο συνοδευτικά οχήματα καθώς και 24ωρη φύλαξη της οικίας του, με τον ίδιο τον δημοσιογράφο να κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε επίθεση εναντίον του ώστε να του χορηγηθεί προσωπική ασφάλεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα