ΑΘΗΝΑ
20:48
|
16.09.2024
Μόνον ρωσικές νομικές οντότητες και ιδιώτες επιχειρηματίες μπορούν να έχουν νόμιμο δικαίωμα στην «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων.
Κρυπτονομίσματα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νόμο που νομιμοποιεί την «εξόρυξη» και τις συναλλαγές» κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία υπέγραψε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο νόμος θεσπίζει μέτρα που καλύπτουν τα κενά που υπήρχαν ως σήμερα σε ό,τι αφορά την «εξόρυξη» και συγκέντρωση κρυπτονομισμάτων και τις συναφείς συναλλαγές με την επισήμανση πως δεν πρόκειται για δραστηριότητες που αφορούν την έκδοση ψηφιακού νομίσματος.

Στο νέο νόμο αναφέρεται (σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS)  πως μόνον οι ρωσικές νομικές οντότητες και ιδιώτες επιχειρηματίες μπορούν να εγγραφούν για να έχουν νόμιμο δικαίωμα στην «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων εντός επιτρεπτών ορίων κατανάλωσης ενέργειας, όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες ρωσικές αρχές.

Σύμφωνα με το έγγραφο, τα ξένα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία μπορούν να διαπραγματεύονται σε ρωσικές πλατφόρμες blockchain και η Τράπεζα της Ρωσίας θα έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την τοποθέτηση μεμονωμένων εκδόσεων εάν βρει απειλή για την οικονομική σταθερότητα της Ρωσίας.

Νωρίτερα, ο Πούτιν συζήτησε την εισαγωγή και χρήση ψηφιακών νομισμάτων με την κυβέρνηση σε μια συνάντηση για οικονομικά θέματα. Σημείωσε ότι πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο οικονομικό τομέα και είναι σημαντικό για τη Ρωσία «να εκμεταλλευτεί τη στιγμή» να δημιουργήσει αμέσως το νομικό πλαίσιο και τους κανονισμούς, να αναπτύξει υποδομές και να δημιουργήσει συνθήκες για την κυκλοφορία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ εντός των επόμενων 10 ημερών, μετά την επίσημη δημοσίευσή του, εκτός από τις διατάξεις για τις οποίες ορίζεται διαφορετική ημερομηνία έναρξης ισχύος.

Σύμφωνα με το academy.binance.com/el/ η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων διασφαλίζει την ασφάλεια και την αποκέντρωση κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin, τα οποία βασίζονται σε έναν μηχανισμό συναίνεσης «Proof of Work» (PoW). Είναι η διαδικασία μέσω της οποίας οι συναλλαγές των χρηστών επαληθεύονται και προστίθενται στο δημόσιο καθολικό του blockchain. Συνεπώς, η εξόρυξη είναι ένα σημαντικό στοιχείο που επιτρέπει στο Bitcoin να λειτουργεί χωρίς την ανάγκη μιας κεντρικής αρχής.

Οι εργασίες εξόρυξης είναι, επίσης, υπεύθυνες για την προσθήκη νομισμάτων στον υπάρχοντα διαθέσιμο όγκο.

Το Blockchain ορίζεται, μεταξύ άλλων, ως κατανεμημένος λογιστικός κατάλογος (distributed ledger), δημόσιος ή ιδιωτικός, στον οποίο συναλλαγές ή δεδομένα συνδέονται μεταξύ τους σε συνδεδεμένα μπλοκ δεδομένων καθιστώντας τα πρακτικά αμετάβλητα και αδιαμφισβήτητα από όλους τους κατανεμημένους κόμβους (Nodes) στους οποίους έχει γίνει η ενημέρωση του καταλόγου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου στο Λίβανο

Δημοσκόπηση Alco: Μείωση ποσοστών ΝΔ, μικραίνει η ψαλίδα της δεύτερης θέσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα