ΑΘΗΝΑ
00:04
|
20.09.2024
Το αραβικό κανάλι Sky News Arabia μετέδωσε σήμερα πως η Χαμάς ζητά στην πρώτη φάση ανταλλαγής ομήρων και κρατουμένων την απελευθέρωσή του.
Προσωπογραφία του Μαρουάν Μπαργούτι στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο προσκήνιο επανέρχεται το αίτημα απελευθέρωσης του 65χρονου Παλαιστίνιου δημοφιλούς πολιτικού Μαρουάν Μπαργούτι που έχει καταδικαστεί πέντε φορές ισόβια για αιματηρές επιθέσεις κατά Ισραηλινών και το ρόλο του στην πρώτη και δεύτερη Ιντιφάντα (εξέγερση).

Το αραβικό κανάλι Sky News Arabia μετέδωσε σήμερα πως η Χαμάς ζητά στην πρώτη φάση της εκεχειρίας και ανταλλαγής Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους να συμπεριλαμβάνεται ο 65χρονος δημοφιλής πολιτικός και πρώην στέλεχος της Φατάχ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αραβικού τηλεοπτικού σταθμού, οι μεσολαβητές (συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών) φέρεται να έχουν αποδεχθεί το αίτημα για την απελευθέρωση του Μαρουάν Μπαργούτι ώστε να είναι στο πρώτο κύμα απελευθέρωσης κρατουμένων όταν επιτευχθεί συμφωνία.

Τοιχογραφία με την προσωπογραφία του Μαρουάν Μπαργούτι

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση των Ισραηλινών στις πληροφορίες αυτές που έρχονται μερικές ώρες μετά την κοινή ανακοίνωση των ηγετών ΗΠΑ, Αιγύπτου και Κατάρ για συνέχιση των έμμεσων διαπραγματεύσεων Ισραήλ-Χαμάς την ερχόμενη βδομάδα είτε στη Ντόχα, είτε στο Κάιρο.

Το όνομα του Μαρουάν Μπαργούτι, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις νέες γενιές Παλαιστινίων που τον θεωρούν αμόλυντο από την πρότερη συνεργασία των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας με τις ισραηλινές κατοχικές αρχές, αναφέρεται συχνά εδώ και χρόνια σαν ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του 88χρονου Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς, ο οποίος την ερχόμενη βδομάδα ξεκινά επίσημες επισκέψεις σε Ρωσία και Τουρκία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα