ΑΘΗΝΑ
21:10
|
19.09.2024
Ο Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι επαναλαμβάνει ότι όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί, όπου και αν βρίσκονται, δεν πρέπει να αποτελούν στόχο.
Η Μόσχα ενίσχυσε την ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό, ο οποίος απέχει 60 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (IAEA) δεν βλέπει λόγους ανησυχίας σχετικά με την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού του Κουρσκ εν μέσω της επίθεσης του ουκρανικού στρατού κατά της ρωσικής συνοριακής περιοχής που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου.

Αυτό τονίζει το γραφείο Τύπου του Οργανισμού, τονίζοντας ότι ο IAEA «παρακολουθεί αναφορές για πρόσφατες εξελίξεις και έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης».

Όπως ανακοινώθηκε, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι, «επαναλαμβάνει ότι όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, δεν πρέπει ποτέ να γίνουν στόχος ένοπλης επίθεσης».

Προχθές, Τετάρτη, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ενίσχυσε την ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό, ο οποίος απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα και εντείνοντας τις δυνάμεις για την καταπολέμηση «των ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης στις περιοχές Κουρσκ και Μπέλγκοροντ».

Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας διαθέτει τέσσερα μπλοκ αντιδραστήρων και συνολική ισχύ σχεδόν δύο γιγαβάτ, τροφοδοτώντας το δίκτυο για το Κουρσκ και 19 άλλες περιοχές.

Εννέα τραυματίες από ουκρανική επίθεση στο Λίπετσκ

Εντωμεταξύ, ο αριθμός των τραυματιών λόγω των επιθέσεων, κατά τη διάρκεια της νύχτας, από ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) στην περιοχή Λίκπετσκ, σχεδόν 300 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, αυξήθηκε σε εννέα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Μια εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής υπέστη ζημιές ενώ φωτιά ξέσπασε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων για την περιοχή.

Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν και κατέστρεψαν 75 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από ρωσικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων 19 πάνω από την περιοχή του Λίπετσκ».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

Ποινική διαδικασία εναντίον του προέδρου της Αργεντινής για «κλοπή» αεροπλάνου ξεκινά η Βενεζουέλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα