ΑΘΗΝΑ
20:24
|
22.09.2024
Οι κινεζικές εισαγγελικές αρχές ερευνούν μια μακάβρια πρακτική για την εξασφάλιση βιοϋλικών που φέρεται να απέφερε πολλά εκατομμύρια δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με γνωστό ποινικό δικηγόρο, οι κινεζικές εισαγγελικές αρχές ερευνούν ένα εγκληματικό δίκτυο που φέρεται να έκλεψε χιλιάδες πτώματα από κρεματόρια και ιατρικά εργαστήρια και τα χρησιμοποιούσε για την παραγωγή βιοϋλικών.

Ο Γι Σεντζούα, ο οποίος δημοσίευσε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη, ισχυρίζεται ότι η αστυνομία στην Ταϊγιουάν, πρωτεύουσας της βόρειας επαρχίας της Κίνας, Σάνζι, έχει ερευνήσει ισχυρισμούς ότι μια εταιρεία που ονομάζεται Shanxi Aorui Biomaterials αγόραζε παράνομα πτώματα από πολλές επαρχίες για την παραγωγή οστικών μοσχευμάτων και οδοντικών μοσχευμάτων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται επίσης οι ιδιοκτήτες και οι διευθυντές της Shanxi Osteorad Biomaterial Co. και της Sichuan Hengpu Technology Co, σύμφωνα με το Newsweek.

Η μεταμόσχευση οστών χρησιμοποιείται συνήθως στην ιατρική βιομηχανία για την αποκατάσταση τραυματισμών όπως σοβαρά κατάγματα. Τα αλλογενή οστικά μοσχεύματα ή αλλομοσχεύματα χρησιμοποιούνται συνήθως όταν ένας ασθενής δεν έχει επαρκή οστική πυκνότητα για αυτό που ονομάζεται αυτομόσχευμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το απαραίτητο οστό λαμβάνεται από συναινούντες ασθενείς, οι οποίοι υποβάλλονται σε επεμβάσεις όπως αντικαταστάσεις ισχίου ή από πτώματα, για τα οποία απαιτείται και η συγκατάθεση του δότη.

Τα έγγραφα που κοινοποίησε ο Γι υποδηλώνουν ότι το εγκληματικό δίκτυο, στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται πολλές κρατικές εταιρείες, λειτουργούσε για περισσότερο από μια δεκαετία και είχε έσοδα περίπου 53 εκατομμυρίων δολαρίων από αυτή τη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αναφέρεται ότι η κινεζική αστυνομία έχει κατασχέσει πάνω από 18 τόνους οστών και περισσότερα από 34.000 ημικατεργασμένα ή έτοιμα προϊόντα.

Αναφέρεται επίσης ότι από τους 75 υπόπτους που κρατήθηκαν για την υπόθεση, ένας με το επώνυμο Σου, ο οποίος ήταν ο γενικός διευθυντής της Shanxi Aorui Biomaterials, ομολόγησε ότι έκλεψε περισσότερα από 4.000 ανθρώπινα σώματα από κρεματόρια στις επαρχίες Γιουνάν, Τσανγκκίνγκ, Γκουεϊτζόου και Σιτσουάν.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Ταϊγιουάν επιβεβαίωσε στη South China Morning Post ότι οι εισαγγελείς όντως ερευνούν τους ισχυρισμούς ότι μια εγκληματική ομάδα «έκλεβε και μεταπωλούσε πτώματα για κέρδος». Ωστόσο, δεν μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, εξηγώντας ότι η έρευνα είναι «μάλλον περίπλοκη» και χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Σύλληψη 10χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί καθώς φατρίες μάχονται για τον έλεγχο του καρτέλ της Σιναλόα

Η ελευθερία του λόγου πάει περίπατο στην «Δημοκρατική Ευρώπη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα