ΑΘΗΝΑ
17:43
|
20.09.2024
Το υπουργείο Πολιτισμού επικροτεί την απόφαση του δικαστηρίου δίχως να απαντά στις θέσεις της Παγκρήτιας Ένωσης Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων.
Πανό της Παγκρήτιας Ένωσης Αρχαιοφυλάκων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Παράνομη και καταχρηστική» έκρινε σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου την 24ωρη απεργία που προκήρυξε σήμερα για την ερχόμενη Κυριακή, 11 Αυγούστου, η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού στρέφεται κατά της απεργίας αναφέροντας πως τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Κρήτης «οφείλουν να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία», δίχως να απαντά επί της ουσίας σε κανένα από τα καίρια ζητήματα που θέτει με την ανακοίνωσή της η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων, επισημαίνοντας τις προσπάθειες του υπουργείου για εμπορευματοποίηση του πολιτισμού.

Η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Κυριακή, 11 Αυγούστου, μπροστά από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού στις 12.00 το μεσημέρι.

Κνωσός

Γιατί θέλουν να απεργήσουν οι Αρχαιοφύλακες της Κρήτης

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Παγκρήτιας Ένωσης Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων εξηγούν πως αντιδρούν στην παράδοση των εισιτηρίων της Ακρόπολης σε ιδιωτική εταιρία που «απαξιώνει την εμπειρία των αρχαιοφυλάκων» στους συμβασιούχους του ΟΔΑΠ που έχουν προσληφθεί ως ΔΕ ΠΩΛΗΤΕΣ και τοποθετούνται σε πόστα φύλαξης και ελέγχου επισκεπτών και στην είσοδο του «προσωπικού συνοδείας» από ιδιωτικές εταιρίες , για ξεναγήσεις εκτός ωραρίου λειτουργίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που «οδηγεί στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού».

Όπως αναφέρει σε σχετικό κάλεσμα θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι μπροστά από τον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Τη αναφέρει η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων

Η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων (Π.Ε.Πτ.Α.) προκηρύσσει 24ωρη απεργία για τα μέλη του Συλλόγου της, που εργάζονται στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Περιφέρειας Κρήτης (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Λασιθίου Ρεθύμνου και Χανίων και στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου»), με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), την Κυριακή 11/08/2024, ως αντίδραση:

1) για την παράδοση των εισιτηρίων της Ακρόπολης σε ιδιωτική εταιρεία, απαξιώνοντας την εμπειρία των αρχαιοφυλάκων στην έκδοση και ακύρωση των εισιτηρίων, καθώς και στη διαχείριση της ροής των επισκεπτών, πριν την είσοδό τους στον αρχαιολογικό χώρο. Δεν είναι δυνατόν να διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία δημόσιο χρήμα και μάλιστα χωρίς δημόσιο έλεγχο.

 2) Για τους συμβασιούχους του ΟΔΑΠ που έχουν προσληφθεί ως ΔΕ ΠΩΛΗΤΕΣ και τοποθετούνται σε πόστα φύλαξης και ελέγχου επισκεπτών.

3) Για την είσοδο «προσωπικού συνοδείας» από ιδιωτικές εταιρείες, για ξεναγήσεις εκτός ωραρίου λειτουργίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού.

  • Η διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας επιβάλλεται να παραμείνει δημόσια.
  • Κανένας διαχωρισμός των επισκεπτών σε προνομιούχους ή κοινούς.
  • Καμία υποχώρηση στο δημόσιο χαρακτήρα της φύλαξης αρχαιοτήτων.
  • Καμία αδιαφορία μπροστά στην απαξίωση των έμπειρων Αρχαιοφυλάκων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ “ΠΑΡΩΝ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ ΣΤΙΣ 12:00

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Λούνα παρκ στη Χαλκιδική: Ελλείψεις και προβλήματα έδειξε το πόρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα