ΑΘΗΝΑ
23:20
|
19.09.2024
Η χώρα μπορεί να προσφέρει σημαντικά στους BRICS καθώς διαθέτει τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα παγκοσμίως.
Βενεζουέλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιστεύουμε ότι η Βενεζουέλα θα αποτελέσει μια σπουδαία προσθήκη στους BRICS, διαθέτουμε τα μεγαλύτερα πιστοποιημένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, τα οποία θα προστεθούν επίσης στο καλάθι των προϊόντων που μπορούν να προσφέρουν τα BRICS στο σύνολό τους, δήλωσε ο Πέρεζ Αγιεσταράν.

Η Βενεζουέλα ελπίζει ότι η απόφαση για την ένταξή της στις BRICS θα ανακοινωθεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ομάδας στη ρωσική πόλη Καζάν τον Οκτώβριο, δήλωσε ο Χοακίν Πέρεζ Αγιεσταράν.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Θα ήθελα να ελπίζω ότι στο Καζάν κατά την επόμενη σύνοδο κορυφής, η απόφαση μπορεί να ανακοινωθεί επίσημα με θετικό τρόπο. Θα είναι μια πολύ ευπρόσδεκτη εξέλιξη στη Βενεζουέλα. Αλλά αν όχι, είμαστε ακόμα εκεί με την προσφορά μας και τη δέσμευσή μας να είμαστε ενεργός παίκτης σε αυτόν τον νέο κόσμο.

Η συμμαχία BRICS ηγείται της νέας σύνθεσης του πολυπολικού κόσμου και η Βενεζουέλα επιθυμεί να συμβάλει σε αυτήν, πρόσθεσε ο Χοακίν Πέρεζ Αγιεσταράν.

Ανέφερε πως:

Οι BRICS βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του νέου πολυπολικού κόσμου που έχει αναδυθεί και η Βενεζουέλα θέλει να συμβάλει στη συγκρότηση αυτού του νέου κόσμου.

Ενώ πρόσθεσε:

Η Βενεζουέλα θα ήθελε να εφαρμόσει μια ζώνη χωρίς κυρώσεις μεταξύ των συμμαχικών μελών για να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών.

Μίλησε και περί της «ζώνης άνευ κυρώσεων», όπου θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Συγκεκριμένα είπε:

Έχουμε αυτή την ιδέα να έχουμε κάποιου είδους ζώνη χωρίς κυρώσεις, η οποία είναι πιο ρεαλιστική, προσανατολισμένη στη δράση πέρα από αυτά τα μαθήματα στον ΟΗΕ, αλλά [στοχεύει] να έχει αποτέλεσμα στην καθημερινή βάση των πολιτών μας.

Η ζώνη αποσκοπεί στο να επιτρέψει την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μεταξύ τους χωρίς να περιορίζεται από τις επιπτώσεις των κυρώσεων και συζητείται μεταξύ της Ομάδας Φίλων σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και ξεχωριστά περισσότερο από την πλευρά της δράσης, πρόσθεσε.

Η Ομάδα Φίλων για την Υπεράσπιση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ιδρύθηκε στις 6 Ιουλίου 2021 στη Νέα Υόρκη. Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 18 κράτη μέλη, όπως η Ρωσία, η Συρία, το Ιράν και η Κίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα