ΑΘΗΝΑ
04:22
|
29.09.2024
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα επισκεφθεί τη Μόσχα, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν στις 13 Αυγούστου.
Μαχμούντ Αμπάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 12-14 Αυγούστου, αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν στις 13 Αυγούστου, δήλωσε στο TASS ο Παλαιστίνιος πρέσβης στη Ρωσία Αμπντέλ Χαφίζ Νοφάλ.

«Ο πρόεδρος θα φτάσει στις 12 Αυγούστου το απόγευμα. Αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Πούτιν την Τρίτη και πριν από αυτό ο Μαχμούντ Αμπάς θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του άγνωστου στρατιώτη στη Μόσχα. Ο πρόεδρος θα βρίσκεται στη Ρωσία μέχρι τον Αύγουστο 14. Φυσικά θα υπάρξει συνάντηση με Άραβες πρεσβευτές», τόνισε ο διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον πρέσβη, το κύριο θέμα της συζήτησης θα είναι η παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση.

«Η κατάσταση στη Γάζα [θα είναι στην ημερήσια διάταξη]. Θα μιλήσουν για τον ρόλο της Ρωσίας και για το τι μπορεί να γίνει. Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση και η Ρωσία είναι μια χώρα κοντά μας. Πρέπει να κάνουμε διαβουλεύσεις», σημείωσε ο Νοφάλ.

Ένας άλλος γύρος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή ακολούθησε τον βίαιο θάνατο του αρχηγού του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη και την εξάλειψη του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό. Το Ιράν, η Χαμάς και η Χεζμπολάχ θεώρησαν υπεύθυνο το Ισραήλ και υποστήριξαν ότι οι επιθέσεις θα αντιμετωπιστούν με αντίποινα. Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δεν απέκλεισε ότι η δολοφονία του Χανίγιε μπορεί να επηρεάσει τις συνομιλίες με το Ισραήλ για την ανταλλαγή κρατουμένων στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα