ΑΘΗΝΑ
21:13
|
16.09.2024
Η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» κάνει λόγο για σύλληψη μετανάστη εργάτη στην Αμοργό για παραβίαση του κοκ με ρατσιστικά κίνητρα.
Το θύμα έχει προχωρήσει σε καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά και εξύβριση στην αστυνομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 8/8/24 ο μετανάστης εργάτης Ι.Κ. πάρκαρε το όχημα του στο parking, πίσω από το γραφείο που εργάζεται, στην Αμοργό, για να μεταβεί για ελάχιστο χρόνο στη τουαλέτα. Πάνω στην βιασύνη του, δεν πρόσεξε ότι είχε παρκάρει πίσω από το όχημα της εισαγγελέως Ελένης Σκεπαρνιά. Επιστρέφοντας να πάρει το όχημα του και να φύγει, τον περίμενε η συγκεκριμένη κυρία και μόλις έφτασε κοντά της και αντιλήφθηκε ότι το συγκεκριμένο όχημα ανήκε σε εκείνον, άρχισε να φωνάζει και να του μιλάει υποτιμητικά αποκαλώντας τον «μαύρο» και απειλώντας ότι θα τον κλείσει φυλακή. Ενώ και ο σύζυγός της απειλούσε τον μετανάστη με χειροδικία.

Παρά το γεγονός ότι ο Ι.Κ. απολογήθηκε, εκείνη συνέχισε να του μιλάει υποτιμητικά και να τον εμποδίζει να πάρει το αυτοκίνητο του από το σημείο, ενώ παράλληλα μιλούσε με αστυνομικούς στο τηλέφωνο και τους έλεγε να έρθουν να τον συλλάβουν κι ότι θα γνωστοποιήσει το γεγονός στην εισαγγελία της Νάξου. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί από αστυνομικούς ο μετανάστης και να κρατηθεί για πολλές ώρες στο τμήμα μέχρι να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος ως την εκδίκαση του αυτοφώρου.

Το θύμα έχει προχωρήσει σε καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά και εξύβριση στην αστυνομία. Καταγγέλουμε την απαράδεκτη και ρατσιστική συμπεριφορά της εισαγγελέως. Απαιτούμε παύση όλων των κατηγοριών για τον μετανάστη εργάτη και την καταδίκη της εισαγγελέως με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα