ΑΘΗΝΑ
08:31
|
22.09.2024
Εν μέσω ανησυχιών για την απάντηση του Ιράν μετά τις δολοφονίες ανώτερων ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.
Ένα F/A-18F Super Hornet απογειώνεται από το USS Abraham Lincoln
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Λόιντ Όστιν διέταξε ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln να πλεύσουν εσπευσμένα προς τη Μέση Ανατολή, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την απάντηση του Ιράν, μετά τις δολοφονίες ανώτερων ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

Η διαταγή το βράδυ της Κυριακής ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Όστιν και του ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ κατά τη διάρκεια της οποίας ο Όστιν «επανέλαβε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να κάνουν κάθε δυνατό βήμα για την υπεράσπιση του Ισραήλ και σημείωσε την ενίσχυση των δυνατοτήτων των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη τη Μέση Ανατολή υπό το πρίσμα της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.

Το Πεντάγωνο πρόσθεσε ότι ο Όστιν και ο Γκάλαντ συζήτησαν επίσης «τη σημασία του μετριασμού της ζημιάς στους πολίτες, την πρόοδο προς την εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα».

Ενισχύονται οι αμερικανικές δυνάμεις

Το USS Georgia, ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, βρισκόταν ήδη στη Μεσόγειο Θάλασσα τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανάρτηση του αμερικανικού στρατού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά είναι σπάνιο για τις ΗΠΑ να ανακοινώσουν δημόσια την ανάπτυξη ενός υποβρυχίου.

Το αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln, που φέρει μαχητικά αεροσκάφη F-35 και F/A-18,βρισκόταν στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και είχε ήδη διαταχθεί να κινηθεί προς τη Μέση Ανατολή για να αντικαταστήσει την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, το οποίο έχει προγραμματιστεί να αποχωρήσει, αλλά εκτιμάται πως θα παραμείνει στην περιοχή.

Ο αμερικανικός στρατός είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα αναπτύξει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή, καθώς η Ουάσιγκτον προσπαθεί να ενισχύσει την ισραηλινή άμυνα από πιθανή επίθεση από το Ιράν.

Η Χεζμπολάχ λέει ότι έπληξε εξοπλισμό παρακολούθησης στο βόρειο Ισραήλ

Εντωμεταξύ, μπαράζ ρουκετών εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ προς το βόρειο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εκτοξεύθηκαν περίπου 30 ρουκέτες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ενώ η λιβανέζικη οργάνωση  ανέφερε, μέσω Telegram ότι έπληξε στόχο σε ισραηλινή στρατιωτική τοποθεσία κοντά στην πόλη Μετούλα «με τα κατάλληλα όπλα», τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Απελευθερώθηκε ο Νεοζηλανδός πιλότος που κρατούνταν από τους αντάρτες της Παπούα

Γάζα: Δέκα νεκροί κατόπιν ισραηλινού χτυπήματος σε σχολείο

Ισραήλ: Κλείνει ο εναέριος χώρος στα βόρεια-Αναμαίνεται κλιμάκωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα