ΑΘΗΝΑ
05:57
|
20.09.2024
Ανάλογα με την εξέλιξη της πυρκαγιάς συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ από όλη την Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα για να συνδράμουν εφόσον καταστεί αναγκαίο.
ΔΕΔΔΗΕ: Ενημέρωση για τις διακοπές ηλεκτροδότησης στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Αττικής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πύρινο μέτωπο στη βορειοανατολική Αττική έχει εξαπλωθεί τόσο ώστε να απειλεί με διακοπές ρεύματος περιοχές όπως ο Χολαργός, το Χαλάνδρι αλλά και το κέντρο της Αθήνας. Η κατάσταση με την τάση του ρεύματος ήταν προβληματική από τις πρωινές ώρες.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι αναφορές για φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας που δε λειτουργούν σε διάφορα σημεία της Αθήνας, πράγμα που απαιτεί επισταμένη προσοχή από τους χρήστες των δρόμων και των μεγάλων λεωφόρων της πρωτεύουσας.

Η πυρκαγιά έχει πλέον περάσει στη Νέα Πεντέλη και τις γύρω περιοχές, με αποτέλεσμα να καίγονται κατοικίες τόσο εκεί όσο και στην Καλλιτεχνούπολη. Οι αρμόδιες αρχές έχουν εκδώσει εντολές εκκένωσης για το Πάτημα Χαλανδρίου και τα Μελίσσια μέσω του συστήματος 112.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ακουστεί εκρήξεις, πιθανώς από υποσταθμούς ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Η Δήμαρχος Πεντέλης επιβεβαίωσε ότι η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα κοντά σε πυλώνες υψηλής τάσης, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

Αναλυτική ενημέρωση για τις ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης θα υπάρξει όταν και εφόσον καταστεί δυνατή η πρόσβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στις περιοχές της Αττικής που πλήττονται από τις πυρκαγιές, όπου -λόγω της φωτιάς- σημειώνονται διακοπές ηλεκτροδότησης.

Όπως επισημαίνει ο Διαχειριστής όταν επιτραπεί η πρόσβαση των συνεργείων θα γίνει επιθεώρηση του δικτύου, καταγραφή των ζημιών και αποκατάστασή τους.

Σημειώνει ακόμη ότι το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εταιρειών βρίσκονται επί ποδός από την πρώτη στιγμή έναρξης της χθεσινής φωτιάς, ενώ περισσότεροι από 350 τεχνικοί στην ΒΑ Αττική είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες αποκατάστασης για την όσο ταχύτερα δυνατή επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.

Ανάλογα με την εξέλιξη της πυρκαγιάς συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ από  όλη την Ελλάδα είναι επίσης σε ετοιμότητα για να συνδράμουν εφόσον καταστεί αναγκαίο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα