ΑΘΗΝΑ
02:54
|
20.09.2024
Αίθουσες φιλοξενίας σε Δήμους. Χώροι καταφυγής ζώων που κινδυνεύουν. Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης
Φωτογραφία: Facebook
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκονται ενέργειες στήριξης των πυρόπληκτων της βορειοανατολικής Αττικής, καθώς μια σειρά περιοχές έχουν εκκενωθεί από χθες το απόγευμα, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Βαρνάβα και έχει επεκταθεί δημιουργώντας μέτωπο που ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, το «Σισμανόγλειο», το «Γεώργιος Γεννηματάς» και το «Σωτηρία» καθώς και οι Υγειονομικές Δομές των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά.

Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, λειτουργεί ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά, την οποία δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στην πλατφόρμα https://emergencypoint.azurewebsites.net/Application/NewAppl?evId=0170f75b-3f01-45ca-8e6e-727849dcdba4 Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το 213 2047893.

Ανοιχτά παραμένουν για τους κατοίκους των περιοχών που εκκενώθηκαν, το ΟΑΚΑ, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ζηρίνειο, το κλειστό του Γαλατσίου και οι λέσχες του Δήμου Αθηναίων για τους ηλικιωμένους.

Παράλληλα, αίθουσες για όσους πολίτες έχουν ανάγκη είναι ανοιχτές στον Δήμο Βριλησσίων: Η αίθουσα των ΚΑΠΗ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων, η αίθουσα στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης πρ. ΤΥΠΕΤ( στη συμβολή των οδών Μπακογιάννη και Πλαταιών) και η αίθουσα των ΚΑΠΗ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων επί της οδού Κισσάβου 11.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, με απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Μυλωνάκη, από σήμερα και για όσο χρειαστεί θα είναι ανοιχτό το κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου (Δωριέων 20 και Κανάρη), προκειμένου να συνδράμει στη φιλοξενία πυρόπληκτων, οι οποίοι λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και χρειάζονται προσωρινό χώρο φιλοξενίας.

Για τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο

Στο υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί συντονιστικό κέντρο για τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι πολίτες, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213 1361085 και 213 1361033, ενώ το γήπεδο ποδοσφαίρου, όπως και το κλειστό της Άνοιξης, θα παραμείνουν ανοιχτά για να δεχθούν ζώα που κινδυνεύουν.

Αλλαγές και στα πλοία

Στο λιμάνι του Λαυρίου αντί της Ραφήνας θα καταπλεύσουν, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τα πλοία Superrunner jet, Andros Queen και Θεολόγος Π., λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί σε πολλούς δρόμους της Αττικής λόγω της πυρκαγιάς.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

O Δήμος Ηλιούπολης ανακοίνωσε πως «συγκεντρώνει από σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στις πληγείσες περιοχές και για όσους βρίσκονται στη μάχη της κατάσβεσης:
· Εμφιαλωμένο Νερό
· Φυσιολογικό Ορό
· Φυσικά Δάκρυα – Pulvo
· Κεραλοιφή για εγκαύματα
· Τρόφιμα Μακράς Διαρκείας
· Μωρομάντηλα

Για τους τετράποδους φίλους μας συγκεντρώνει:
· Συσκευασμένη τροφή
· Τροφή για κουτάβια
· Cool mats
· Πάνες
· Σεντόνια
· Λουριά οδηγούς

Οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να προσκομίσουν τα είδη πρώτης ανάγκης στην είσοδο του Δημαρχείου Ηλιούπολης τις καθημερινές από τις 07:00π.μ έως και τις 22:00μ.μ., το Σαββατοκύριακο και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου από τις 07:00π.μ έως τις 14:00μ.μ.
Είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει στις πληγείσες περιοχές και να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που βιώνουν τις δύσκολες αυτές συνθήκες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα