ΑΘΗΝΑ
20:23
|
16.09.2024
Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί σε κινητοποίηση στις 11.00 το πρωί, ανταποκρινόμενο σε κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινητοποίηση ενάντια σε κάθε εξυπηρέτηση των δύο πλοίων που μεταφέρουν καύσιμα για στο στρατό του Ισραήλ που εξαπολύει εδώ και 10 μήνες επιθέσεις στη Γάζα προγραμματίζει για σήμερα, Τρίτη 13 Αυγούστου, στις 11.00 το πρωί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ) ανταποκρινόμενο σε πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Πρόκειται για τα δεξαμενόπλοια Overseas Santorini και Overseas Suncoast, που παρέλαβαν από τις ΗΠΑ καύσιμα για τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ και κινούνται για να τα παραδώσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ τα πλοία της γενοκτονίας δεν μπόρεσαν να «πιάσουν» σε Ισπανία, Γιβραλτάρ και Μάλτα μετά τις έντονες πολιτικές και κινηματικές αντιδράσεις.

Όπως αναφέρεται, τα δεξαμενόπλοια του θανάτου, τα οποία έχουν ελληνική πλοιοκτησία με εταιρική έδρα στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα, μπήκαν στον ελληνικό χώρο και τώρα βρίσκονται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά για εφοδιασμό, χωρίς ακόμα να έχουν πιάσει στο λιμάνι. Αυτά γίνονται ενώ το κράτος της Παλαιστίνης με τις μικρές του δυνάμεις εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και την επιθυμία του να βοηθήσει την ώρα που η Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας καίγονται.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ «καλεί τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που τάσσονται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού να παρέμβουν άμεσα ώστε να ματαιωθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και ενέργεια της κυβέρνησης για τον ανεφοδιασμό αυτών των πλοίων».

Αναφέρει επίσης:

«Καλούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, τα συνδικάτα στο λιμάνι και ευρύτερα στην Αττική, τους τοπικούς λαϊκούς φορείς και το κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό να οργανώσουμε άμεσα την παρέμβασή μας ώστε να αποτραπεί η προσέγγισή τους, ο ανεφοδιασμός και οποιαδήποτε διευκόλυνση για τα δύο πλοία που μεταφέρουν καύσιμα στον γενοκτονικό πόλεμο που διεξάγει το κράτος – δολοφόνος στην Γάζα και σε όλα τα πανεπιστημιακά εδάφη».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Δημοσκόπηση Alco: Μείωση ποσοστών ΝΔ, μικραίνει η ψαλίδα της δεύτερης θέσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα