ΑΘΗΝΑ
12:36
|
20.09.2024
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αρμόδιες Αρχές παραπληροφορούν συστηματικά την κοινή γνώμη σχετικά με τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν στην πυρκαγιά.
ΣΥΡΙΖΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές της βορειανατολικής Αττικής επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με απογευματινή ανακοίνωσή του.

Λοιδορεί την κυβέρνηση πως προσπαθεί να αποσιωπήσει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό θεωρώντας πως έχει «ακέραιη την ευθύνη» για την καταστροφή.

Επιπλέον αμφισβητεί τα στοιχεία που έδωσαν οι αρμόδιες αρχές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι σχετικά με τα εναέρια πτητικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας, αναφέροντας:

«Από την πρώτη στιγμή, οι αρμόδιες Αρχές παραπληροφορούν συστηματικά την κοινή γνώμη σχετικά με τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν στην πυρκαγιά που κατέστρεψε ολόκληρη τη βορειοανατολική Αττική. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζει κι ο λαλίστατος υπουργός Β. Κικίλιας να παραπλανά τους πολίτες, αλλά και τους πληγέντες για το επίμαχο θέμα».

Ακολούθως απαιτεί την ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:

1. Ζητούμε από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

2. Ζητούμε αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος «Engage» σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα.

3. Ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου.

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαβεβαιώνει πως στέκεται στο πλευρό όλων των πυροσβεστών «που από την πρώτη στιγμή ρίχτηκαν στη μάχη με αυτοθυσία, έχοντας να αντιμετωπίσουν την ανυπαρξία προετοιμασίας και σχεδιασμού, για τα οποία ευθύνεται πλήρως η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Και καταλήγει:

«Τέρμα τα αστεία, οι υπεκφυγές και τα επικοινωνιακά τερτίπια. Οι πολίτες -και ειδικά όσοι/ες είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται- έχουν δικαίωμα να μάθουν όλη την αλήθεια τώρα!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα