ΑΘΗΝΑ
23:05
|
19.09.2024
Γιατροί από πολλές άλλες τοποθεσίες έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες στην πόλη Λισικάνσκ του Λουγκάνσκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένα παιδί είναι μεταξύ των 29 ανθρώπων που τραυματίστηκαν μετά την σχάση ουκρανικής βόμβας διασποράς κοντά σε λεωφορείο στην πόλη Λισικάνσκ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (ΛΔΛ), ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με ένα μήνυμα που δημοσίευσε ο επικεφαλής της ΛΔΛ, η οποία αποτελεί πλέον μη αναγνωρισμένο διεθνώς τμήμα της Ρωσίας, Λεονίντ Πάσετσνικ, στο κανάλι του στο Telegram την Τρίτη, «Ουκρανοί εθνικιστές επιτέθηκαν σήμερα στο Λισικάνσκ, χρησιμοποιώντας πυρομαχικά διασποράς».

Η διοίκηση της πόλης έγραψε στο δικό της κανάλι στο Telegram ότι ο βομβαρδισμός σημειώθηκε γύρω στις 11:45 π.μ., όταν το όχημα βρισκόταν κοντά σε στάση λεωφορείου.

Σε φωτογραφία που κυκλοφορεί στα ΜΚΔ, τα τζάμια του λεωφορείου εικονίζονται να έχουν σπάσει

Η υπουργός Υγείας της ΛΔΛ, Ναταλία Πασένκο, αποκάλυψε ότι ένας επιβάτης πέθανε στο σημείο, ενώ ένας άλλος άνδρας πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο αφού υπέστη ένα τραύμα στην καρδιά του που ήταν «ασύμβατο με τη ζωή». Συνολικά άλλοι 18, ανάμεσά τους και ένα 12χρονο παιδί, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Γιατροί από πολλές άλλες τοποθεσίες έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες στην πόλη, πρόσθεσε ο Πασένκο.

Διαβάστε επίσης:

Η Ρωσία κατηγόρησε επανειλημμένα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι εκτοξεύουν πυροβολικό και πυραύλους αδιακρίτως, συμπεριλαμβανομένων όπλων που παρέχονται από τους δυτικούς υποστηρικτές τους, με τις επιθέσεις να έχουν ως αποτέλεσμα θύματα αμάχων και ζημιές σε πολιτικές υποδομές στο Ντονμπάς.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Πάσετσνικ δήλωσε ότι ο στρατός του Κιέβου είχε εκτοξεύσει τουλάχιστον οκτώ πυραύλους ATACMS και τέσσερις πυραύλους Storm Shadow στην πρωτεύουσα της ΛΔΛ, το Λουγκάνσκ. Ενώ η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τουλάχιστον τέσσερις από τους εισερχόμενους πυραύλους, η επίθεση αναφέρεται πως προκάλεσε ζημιές σε μια αποθήκη καυσίμων και σε πολλά κτίρια κατοικιών.

Την ίδια περίοδο, το Ντονιέτσκ και η Μακεγιέφκα στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ έγιναν επίσης στόχοι ουκρανικών βομβαρδισμών.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα