ΑΘΗΝΑ
01:17
|
20.09.2024
Η παρέλαση των Ταλιμπάν έγινε μπροστά κυρίως σε Κινέζους και Ιρανούς διπλωμάτες, εν απουσία, εννοείται, των γυναικών που παραμένουν εξοστρακισμένες.
Η στρατιωτική παρέλαση των Ταλιμπάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μία «επική» στρατιωτική παρέλαση με τα (τε)θωρακισμένα που άφησαν πίσω τους οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους πριν τρία χρόνια αλλά και με άρματα μάχης της πρώην ΕΣΣΔ, οι Ταλιμπάν γιόρτασαν την τρίτη επέτειο από την επάνοδό τους στην εξουσία έξω από εκεί που ήταν κάποτε η αμερικανική αεροπορική βάση Μπαγκράμ, κοντά στην Καμπούλ.

Taliban parade captured US military hardware

Η παρέλαση των Ταλιμπάν έγινε μπροστά κυρίως σε Κινέζους και Ιρανούς διπλωμάτες,  εν απουσία, εννοείται, των γυναικών που παραμένουν εξοστρακισμένες βιώνοντας ένα σκληρό σεξιστικό «απαρτχάιντ» από τις σκοταδιστικές αντιλήψεις που τους επιβάλουν οι αξιωματούχοι των Ταλιμπάν.

Προπομπός της παρέλασης με «δανεικά» τεθωρακισμένα και άρματα μάχης ήταν ένας στόλος μοτοσυκλετιστών που έφεραν κίτρινα ντεπόζιτα καυσίμων που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών στη διάρκεια της αμερικανικής κατοχής του Αφγανιστάν υπό το πρόσχημα «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Στον αέρα κυμάτιζαν οι μαυρόασπρες σημαίες του «Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν», όπως μετονόμασαν οι Ταλιμπάν τη χώρα με το που κατέλαβαν την εξουσία στις 15 Αυγούστου 2021 μετά την κατάρρευση της αμερικανόφιλης κυβέρνησης και την φυγή των στελεχών της στο εξωτερικό.

Ο Αφγανός πρωθυπουργός Μοχάμαντ Χασάν Αχούντ εξήρε σε ομιλία του, που διάβασε ο γενικός επιτελάρχης, τη «νίκη» των Ταλιμπάν κατά «των Δυτικών κατακτητών».

Μοχάμαντ Χασάν Αχούντ

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να διατηρήσει τον ισλαμικό νόμο, την προστασία περιουσίας, τις ζωές των ανθρώπων και το σεβασμό προς το έθνος μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα βασικά δικαιώματα των γυναικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γαλλικού France 24, μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα, «χαρούμενοι νεαροί μετέφεραν μία μεγάλη σημαία στην Πράσινη Ζώνη που ήταν κάποτε το μέρος που φιλοξενούσε τις περισσότερες ξένες πρεσβείες, δηλώνοντας ‘έτοιμοι’ να κάνουν επίθεση αυτοκτονίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα