ΑΘΗΝΑ
21:26
|
16.09.2024
Ο 34χρονος αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος με προφορική εντολή Εισαγγελέα. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για το τραγικό συμβάν.
Ενα ακόμα άτομο συνελήφθη για τον θάνατο παιδιού σε κατασκήνωση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη του 34χρονου αρχηγού της κατασκήνωσης, όπου πνίγηκε σε πισίνα 8χρονο κορίτσι, στη Χαλκιδική, προχώρησαν τα ξημερώματα οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο thestival, ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης, ιδιότητα που συνηθίζεται να δίνεται σε παιδικές κατασκηνώσεις, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κασσάνδρας. Στη συνέχεια ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ (13/8) συνελήφθη η ομαδάρχισσα, η οποία ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία του παιδιού. H 19χρονη αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη μέχρι τη διενέργεια της δίκης.

Η οκτάχρονη αρχικά μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και μετά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Περισσότερα στοιχεία για τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού αναμένονται από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

Μερικές ώρες μετά την τραγωδία η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση. Πρόκειται για την «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική ΑΕ» που λειτουργεί μια από τις πιο γνωστές κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας στην Κρυοπηγή.

Την Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα