ΑΘΗΝΑ
04:01
|
19.09.2024
Οι συνομιλίες είχαν ως επικεφαλής τους αρχηγούς των επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.
Ο Αντιστράτηγος της Σαουδικής Αραβίας Fayyadh Al-Ruwaili στην Άγκυρα, Τουρκία στις 25 Δεκεμβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία είχαν χθες συνομιλίες για τρόπους ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας, αναφέρει το Middle East Monitor.

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της μεικτής στρατιωτικής επιτροπής, με επικεφαλής τους αρχηγούς των επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού, συνταγματάρχης Γκαρίμπ Αμπντέλ Χάφεζ, δήλωσε σε δήλωση ότι ο Αρχηγός του Επιτελείου των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Αχμέντ Χαλίφα, συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Αντιστράτηγο Φαγιάντ Αλ-Ρουγουαϊλί, στο Υπουργείο Άμυνας στο Κάιρο.

Εξήγησε ότι «συζήτησαν μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος», συμπεριλαμβανομένων «των ειδικών στρατιωτικών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών σε πολλούς τομείς».

Ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων και ο Σαουδάραβας ομόλογός του προήδρευσαν της συνόδου λήξης της συνεδρίασης της Στρατιωτικής Επιτροπής Αιγύπτου-Σαουδικής Αραβίας «η οποία εξέτασε δραστηριότητες και τομείς στρατιωτικής συνεργασίας και τη μεταφορά και ανταλλαγή επιστημονικής και εκπαιδευτικής εμπειρογνωμοσύνης σε διάφορους στρατιωτικούς τομείς μεταξύ οι δύο πλευρές.”

Ο Χαλίφα τόνισε «την υπερηφάνεια της Αιγύπτου για τις σταθερές σχέσεις της με το βασίλειο», σημειώνοντας «τα κοινά οράματα για κοινά σχέδια που ωφελούν τις ένοπλες δυνάμεις και των δύο χωρών».

Η δήλωση ανέφερε ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Σαουδικής Αραβίας «επαίνεσε τον επιδραστικό και αποτελεσματικό ρόλο της Αιγύπτου στο περιφερειακό και διεθνές της περιβάλλον για την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή».

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε σε ανάρτησή του στο X ότι «η Σαουδική-Αιγυπτιακή Στρατιωτική Επιτροπή πραγματοποίησε τη δέκατη συνεδρίασή της στο Κάιρο», προσθέτοντας ότι η επιτροπή συζήτησε «τις στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφών χωρών και τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Σχέδιο για τον Μπάιντεν καταστρώνει ο Ζελένσκι

Η 11η Σεπτεμβρίου της ηλεκτρονικής τεχνολογίας;

Ρωσική πόλη εκκενώθηκε μερικώς μετά από ουκρανικό χτύπημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα