ΑΘΗΝΑ
19:58
|
16.09.2024
Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.005 Παλαιστίνιους.
Τα λείψανα όσων έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση του ισραηλινού στρατού στο σχολείο Et-Tabiin, όπου οι εκτοπισμένοι πολίτες βρίσκονταν καταφύγιο στη συνοικία Derec της ανατολικής πόλης της Γάζας, φαίνονται σε πλαστικές σακούλες στις 11 Αυγούστου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.005 Παλαιστίνιους, την ώρα που 92.401 έχουν τραυματιστεί από την 7η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ισραηλινής εφημερίδας Haaretz από την αρχή του πολέμου εώς σήμερα, ο μέσος όρος των νεκρών ανά μήνα αγγίζει τους 40.000

Σαράντα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 107 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, πρόσθεσε το Υπουργείο.

Ο πιο αιματηρός πόλεμος του 21ου αιώνα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους, πολλοί από τους οποίους βρίσκονταν σε ζώνες που είχαν προηγουμένως χαρακτηριστεί ως «ασφαλείς» από τον ισραηλινό στρατό.

Το δημοσίευμα επέκρινε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι κατηγορεί «τη διεθνή κοινότητα για υποκρισία όσον αφορά τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας – και να ισχυρίζεται ότι αγνοεί άλλες συγκρούσεις και ανθρωπιστικές καταστροφές».

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα στοχοποιήσει «ασφαλείς περιοχές» όπου συγκεντρώνονται εκτοπισμένοι πολίτες, με αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Η έκθεση σημειώνει ότι διεθνείς οργανισμοί και μέσα ενημέρωσης έχουν επαληθεύσει σταθερά τα στοιχεία των θυμάτων που παρέχονται από το Υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου στο Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα