ΑΘΗΝΑ
14:11
|
30.09.2024
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας προέτρεψε για άλλη μια φορά να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της σύγκρουσης.
Αλεξάντερ Λουκασένκο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της αμερικανικής ηγεσίας θέλουν να πεθάνουν Ρώσοι και Ουκρανοί στην ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων BelTA, ο Λευκορώσος ηγέτης δήλωσε τα ακόλουθα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1:

Δεν μπορώ να αναφέρω αυτά τα γεγονότα, είναι απολύτως κλειστά, όπου οι Δυτικοί το λένε ανοιχτά αυτό – εννοώ, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Κυριολεκτικά: «Ας χτυπήσουν ο ένας τον άλλον μέχρι θανάτου – Ουκρανοί, Ρώσοι – ας πεθάνουν όλοι».

Ενώ τόνισε:

Αυτό λένε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Αμερικανοί, θα σας ανοιχτώ λίγο. Είναι αυτό φυσιολογικό; Θέλουν να καταστρέψουμε ο ένας τον άλλον.

Παράλληλα, ο Λουκασένκο προέτρεψε για άλλη μια φορά να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, για τη συνέχιση της οποίας ενδιαφέρεται μόνο η Δύση. «Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ας τερματίσουμε αυτόν τον αγώνα. Ούτε ο ουκρανικός λαός, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Λευκορώσοι το χρειάζονται. Αυτοί (η Δύση) το χρειάζονται», δήλωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠτΔ σε Πλεύση Ελευθερίας: «Απόρρητα» τα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών την επαύριο του Δημοψηφίσματος

Υπαρχηγός Χεζμπολάχ: Είμαστε έτοιμοι για μια χερσαία επίθεση του Ισραήλ

Επιστολή «πονοκέφαλος» της Μαρίας Καρυστιανού στις επικεφαλής της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου

Σε μια άμεση διεύρυνση των BRICS προσβλέπει η Λευκορωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα