ΑΘΗΝΑ
10:20
|
28.09.2024
Το Gemini Live θα μετατρέψει τις συσκευές σε βοηθό AI και θα επεκταθεί στο iOS της Apple.
Gemini
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Google παρουσίασε την Τρίτη νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) για συσκευές Android και τη νέα σειρά smartphones και wearable συσκευών της.

Το Gemini Live, ένα εργαλείο συνομιλίας για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν ελεύθερες συνομιλίες με το μοντέλο AI, θα μετατρέψει τις κινητές συσκευές σε έναν ισχυρό βοηθό AI, ανέφερε η εταιρεία στο blog της.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του οικοσυστήματος Android Sameer Samat:

Με το Gemini βαθιά ενσωματωμένο στο Android, ξαναχτίζουμε το λειτουργικό σύστημα με την AI στον πυρήνα και επαναπροσδιορίζουμε τι μπορούν να κάνουν τα τηλέφωνα.

Ενώ πρόσθεσε πως:

Έχουμε ανακατασκευάσει πλήρως την εμπειρία του βοηθού με το Gemini, ώστε να μπορείτε να του μιλάτε φυσικά, όπως θα κάνατε με ένα άλλο άτομο. Μπορεί να καταλάβει την πρόθεσή σας, να ακολουθήσει τον ειρμό των σκέψεών σας και να ολοκληρώσει σύνθετες εργασίες.

Το Gemini Live έγινε διαθέσιμο την Τρίτη σε προχωρημένους συνδρομητές στα αγγλικά σε τηλέφωνα Android, ενώ θα επεκταθεί στο λειτουργικό σύστημα iOS της Apple και σε περισσότερες γλώσσες τις επόμενες εβδομάδες.

Η Apple, εν τω μεταξύ, αναμένεται να λανσάρει τη δική της τεχνητή νοημοσύνη, Apple Intelligence, σε iPhones, iPads και Mac αργότερα μέσα στο έτος.

Η Google, επιπλέον, παρουσίασε την τελευταία σειρά smartphones Pixel — τα Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL και Pixel 9 Pro Fold — τα οποία διαθέτουν τα χαρακτηριστικά AI του Gemini.

Η εταιρεία τεχνολογίας παρουσίασε επίσης το νεότερο smartwatch της, το Pixel Watch 3, και τα ακουστικά Pixel Buds Pro 2 σε μια εκδήλωση Made by Google που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Mountain View της Καλιφόρνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμμορφώνεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις ταυτότητες

Νατοϊκό συνέδριο στη βάση της Σούδας για την πολεμική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Να βάλουν σε τροχιά δύο δορυφόρους σχεδιάζουν Μαλί, Νίγηρας και Μπουρκίνα Φάσο

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα