ΑΘΗΝΑ
00:51
|
20.09.2024
Περισσότερα από τα μισά σπίτια και επιχειρήσεις στο Πουέρτο Ρίκο έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, μετά την άφιξη της καταιγίδας Ερνέστο.
Ο Ερνέστο είναι η πέμπτη καταιγίδα στον Ατλαντικό που εμφανίζεται αυτή τη σεζόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερα από τα μισά σπίτια και επιχειρήσεις στο Πουέρτο Ρίκο έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, μετά την άφιξη της καταιγίδας Ερνέστο, αναφέρει το BBC.

Ο κύριος προμηθευτής ενέργειας του νησιού της Καραϊβικής LUMA Energy είπε ότι περίπου 998.000 πελάτες δεν είχαν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια στις 03:05 EDT (07:05 GMT), σύμφωνα με τον συνεργάτη του BBC στις ΗΠΑ, CBS News.

Ο Ερνέστο, ο οποίος εξελίχθηκε σε τυφώνα κατηγορίας 1 την Τετάρτη, συνεχίζει να ενισχύεται με ριπές έως και 140 χλμ/ώρα που κατευθύνονται βορειότερα προς τις Βερμούδες, όπου αναμένεται να φτάσει στην ξηρά την Παρασκευή.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα μπορούσε να γίνει μεγάλος τυφώνας τις επόμενες 48 ώρες.

Η καταιγίδα σάρωσε το Πουέρτο Ρίκο κατά τη διάρκεια της νύχτας, με βροχή έως και 25 εκατοστών σε ορισμένες περιοχές, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC).

Ο Χουάν Σάκα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LUMA, είπε ότι περισσότεροι από 1.500 εργαζόμενοι εργάζονται για να «αποκαταστήσουν την υπηρεσία» και να ενεργοποιήσουν ξανά την ηλεκτρική ενέργεια.

«Πρέπει να αξιολογήσουμε τι πρέπει να γίνει για να μπορέσουμε να το επιλύσουμε», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το ηλεκτρικό δίκτυο του Πουέρτο Ρίκο έχει εξαφανιστεί στο παρελθόν από τυφώνες. Το 2022, όταν ο τυφώνας Φιόνα έπληξε το νησί, περίπου το 80% των κατοικιών και των επιχειρήσεων διακόπηκαν για σχεδόν ένα μήνα.

Ο Ερνέστο είναι η πέμπτη καταιγίδα στον Ατλαντικό που εμφανίζεται αυτή τη σεζόν.

Ο τυφώνας Beryl ήταν η πρώτη καταιγίδα κατηγορίας 5 που έχει καταγραφεί στον Ατλαντικό, όταν σάρωσε την Καραϊβική και τις ακτές του Κόλπου του Τέξας τον περασμένο μήνα, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους και αφήνοντας εκατομμύρια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα