ΑΘΗΝΑ
02:29
|
28.09.2024
Η Μόσχα αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις μιας ιδιαίτερα προνομιακής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με το Νέο Δελχί, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις μιας ιδιαίτερα προνομιακής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με το Νέο Δελχί και σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω τους δεσμούς, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε δήλωση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ινδίας, αναφέρει το TASS.

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις μιας ιδιαίτερα προνομιακής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Ινδία. Είμαι βέβαιος ότι η συνεπής εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκε μετά τις πρόσφατες συνομιλίες μας στη Μόσχα θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της πολύπλευρης ρωσο-ινδικής συνεργασίας», επεσήμανε ο Πούτιν σε δήλωση που απευθύνεται στον Ινδό πρόεδρο Ντρουπάντι Μούρμου και τον πρωθυπουργό Ναρέντα Μόντι.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, αυτό αναμφίβολα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των φίλων λαών των δύο χωρών και συνάδει με την εδραίωση της ασφάλειας και της διεθνούς σταθερότητας.

Ο Πούτιν εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στον Ντρουπάντι Μούρμου και τον Ναρέντα Μόντι με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Ινδίας. «Για 77 χρόνια ανεξάρτητης ανάπτυξης, η χώρα σας έχει επιτύχει παγκοσμίως αναγνωρισμένες επιτυχίες σε κοινωνικοοικονομικούς, επιστημονικούς, τεχνολογικούς και πολλούς άλλους τομείς και έχει αποκτήσει υψηλό κύρος στην παγκόσμια σκηνή», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Ευχήθηκε στον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ινδίας καλή υγεία και επιτυχία και σε όλους τους πολίτες της χώρας ευτυχία και ευημερία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Ζελένσκι και Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Το παλαιστινιακό όραμα κατά της κατοχής στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ

Τη μέρα νύχτα έκανε ο Νετανιάχου στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Υεμένη: Μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση και επιθέσεις σε αμερικανικά αντιτορπιλικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα