ΑΘΗΝΑ
21:07
|
16.09.2024
Το επίκεντρο στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της νησιωτικής χώρας. Καμία αναφορά για τραυματίες ή ζημίες από την Πυροσβεστική.
Η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Ταϊβάν από πλευράς της εκτίμησε πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 βαθμοί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (USGS), χωρίς πάντως να έχουν αναφερθεί ζημιές στη νήσο ως αυτό το στάδιο.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του USGS, ο σεισμός καταγράφτηκε σήμερα 16/8 στις 07:35 σε βάθος 15,4 χιλιομέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανοικτά της πόλης Χουάλιεν.

Η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Ταϊβάν από πλευράς της εκτίμησε πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 βαθμοί και το εστιακό βάθος 9,7 χιλιόμετρα.Η υπηρεσία έστειλε προειδοποιήσεις στα κινητά τηλέφωνα κατοίκων καλώντας τους να «παραμείνουν ψύχραιμοι και να καταφύγουν σε ασφαλές σημείο κοντά τους». Λίγο αργότερα η Πυροσβεστική διαβεβαίωσε με δελτίο Τύπου πως δεν της αναφέρθηκε «καμία ζημιά» εξαιτίας του σεισμού.

Η Ταϊβάν πλήττεται συχνά από σεισμούς, καθώς βρίσκεται κοντά σε περιοχή όπου συναντιούνται δυο τεκτονικές πλάκες. Στις αρχές του περασμένου Απριλίου σεισμός 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την ορεινή κομητεία Χουάλιεν, ήταν ο ισχυρότερος των τελευταίων 25 ετών σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, αφήνοντας πίσω του 17 νεκρούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα