ΑΘΗΝΑ
08:58
|
20.09.2024
Ο περιφερειάρχης της Σμύρνης, Σουλεϊμάν Ελμπάν, υπαινίχθηκε εμπρησμό δηλώνοντας πως η φωτιά ξεκίνησε βράδυ, σχεδόν ταυτόχρονα, σε τέσσερις, πέντε διαφορετικές περιοχές.
Από τις φωτιές στην Τουρκία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαίνεται ανεξέλεγκτη δασική πυρκαγιά που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή προκαλώντας τις εκκενώσεις κατοικημένων περιοχών για προληπτικούς λόγους.

Η φωτιά στη Σμύρνη ξεκίνησε σε ορεινή περιοχή βόρεια της συνοικίας του Κορδελιού, από άγνωστη αιτία, ενώ οι δυνάμεις των πυροσβεστών πάλευαν από πριν να θέσουν υπό έλεγχο τρεις διαφορετικές πυρκαγιές στη βορειοδυτική Τουρκία.

Ο περιφερειάρχης της Σμύρνης, Σουλεϊμάν Ελμπάν, υπαινίχθηκε εμπρησμό δηλώνοντας πως η φωτιά ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα σε τέσσερις, πέντε διαφορετικές περιοχές παρά τις προσπάθειες να τις περιορίσουν τις πρώτες ώρες με διάφορα μέσα. Ωστόσο, σύντομα αναγκάστηκαν να απομακρύνουν κατοίκους της περιοχής καθώς αρκετά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 80 χλμ την ώρα.

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών ως την Κυριακή

Ο υπουργός Γεωργίας και Δασικών Πόρων, Ιμπραχίμ Γιουμακλί δήλωσε πως η φωτιά στο Τσανάκαλε, που προκλήθηκε από κολόνα ηλεκτροδότησης, περιορίστηκε και πως η πυρκαγιά στην περιοχή Μανίσα τέθηκε μερικός υπό έλεγχο.

Ο ίδιος προειδοποίησε για τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων πυρκαγιών το επόμενο τριήμερο εξαιτίας μεγάλης ζέστης, χαμηλής υγρασίας και ισχυρών ανέμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα