ΑΘΗΝΑ
07:36
|
20.09.2024
Οι δορυφορικές εικόνες μαρτυρούν την εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από τη δασική πυρκαγιά στο όρος Όρβηλος, στα σύνορα των Σερρών με τη Βουλγαρία.
Φωτογραφία: News247.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εικόνα της καταστροφής αποτυπώνουν οι δορυφορικές καταγραφές που δημοσιεύει η Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι δορυφορικές εικόνες μαρτυρούν την εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από τη δασική πυρκαγιά στο όρος Όρβηλος, στα σύνορα των Σερρών με τη Βουλγαρία.

Η φωτιά, η οποία ξέσπασε στις 18 Ιουλίου, επεκτάθηκε και καίει για 30 ημέρες (μέχρι και σήμερα), αφήνοντας πίσω της μια εκτενή καταγραφή της καταστροφής.

Η καμένη έκταση φτάνει τα 12.000 στρέμματα

Στο πρόσφατο βίντεο (animation) που δημιούργησε το METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, απεικονίζεται η εξέλιξη των καμένων περιοχών από την ημέρα που ξεκίνησε η πυρκαγιά έως και τις 15 Αυγούστου 2024.

Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της Υπηρεσίας Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, η συνολική καμένη έκταση φτάνει τα 12.000 στρέμματα (έως τις 15/08/2024, 12:15 τοπική ώρα). Από αυτήν την έκταση, περίπου 8.900 στρέμματα καταγράφονται στην Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα 3.100 στρέμματα βρίσκονται στη Βουλγαρία.

Εχθές, ο Γιώργος Τάτσιος, δήμαρχος Σιντικής Σερρών, μιλώντας στην ΕΡΤ3 δήλωσε: «Για 20 ημέρες πετούσαν καθημερινά εναέρια μέσα στην περιοχή με αποτέλεσμα να ανασχέσουν τη φωτιά αλλά να μην μπορούν να τη σβήσουν ολοσχερώς με αποτέλεσμα τις συνεχείς αναζωπυρώσεις».

«Σήμερα [εχθές, 15/8/24] οι πυροσβέστες με τη βοήθεια των τοπικών αρχών έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες και περιμένουν να φτάσει εκεί η φωτιά για να σβήσει, όπως ήδη έχει γίνει στην περιοχή του Αχλαδοχωρίου», επισήμανε ο κ. Τάτσιος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

Αυτοψία Λέκκα στο φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο τουρίστριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα