ΑΘΗΝΑ
01:07
|
20.09.2024
Ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου ανακοίνωσε πως βαίνουν προς ολοκλήρωση οι διαπραγματεύσεις για συμφωνία εμπορίου με τα ΗΑΕ.
Ευρασιατική Οικονομική Ένωση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προς ολοκλήρωση τείνουν τα σχέδια συμφωνιών για ζώνη «ελεύθερου εμπορίου» μεταξύ των χωρών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU) και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), της Ινδονησίας και της Αιγύπτου, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Αντόν Αλιχάνοφ στο πλαίσιο συνάντησης ομολόγων του από χώρες της ομάδας BRICS.

Όπως τόνισε οι συμφωνίες «ελεύθερου εμπορίου» είναι «σημαντικός και αποτελεσματικός μηχανισμός»  για την ανάπτυξη της συνεργασίας της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης με ξένους εταίρους καθώς επέτρεψαν σημαντική αύξηση των εμπορικών συναλλαγών με το Βιετνάμ, τη Σερβία και το Ιράν.

Ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Αντόν Αλιχάνοφ

Ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε επίσης την πιθανότητα συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση και την Ομάδα χωρών BRICS διαλαλώντας τα πλεονεκτήματα της «βαθιά ολοκληρωμένης περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας, Αρμενίας, Λευκορωσίας, Καζακστάν και Κιργιστάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα