ΑΘΗΝΑ
21:27
|
16.09.2024
Για δεύτερη φορά μια γυναίκα στον πρωθυπουργικό θώκο μιας χώρας που ο νεποτισμός είναι κραταιός.
H 37χρονη Παετονγκτάρν Σιναουάτρα εξελέγη Πρωθυπουργός χωρίς αντίπαλο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξελέγη από το Κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης η 37χρονη Παετονγκτάρν Σιναουάτρα, κόρη πρώην Πρωθυπουργού, να ηγηθεί της χώρας της νοτιανατολικής Ασίας. Η κόρη του Τακσίν Σιναουάτρα, μοναδική υποψήφια για την Πρωθυπουργία, εξελέγη από το Κοινοβούλιο και είναι τώρα είναι αντιμέτωπη με το βάπτισμα του πυρός, μόλις δύο ημέρες αφού ο σύμμαχός της Σρέτα Ταβισίν παύθηκε από τον πρωθυπουργικό θώκο με δικαστική εξουσία.

Η ζάμπλουτη οικογένεια Σιναουάτρα βρέθηκε πέρυσι αντιμέτωπη με την πρώτη εκλογική ήττα της εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες και χρειάσθηκε να συνάψει συμφωνία με τους εχθρούς της στις ένοπλες δυνάμεις για να σχηματίσει κυβέρνηση. Βοήθησε επίσης η δικαστική εξουσία, η οποία έχει κεντρικό ρόλο στις δύο δεκαετίες αναταραχής που έχει αντιμετωπίσει, με διαλείμματα η Ταϊλάνδη.

Η Παετονγκτάρν απέσπασε με άνεση 319 ψήφους ή σχεδόν τα δύο τρίτα της Βουλής. Δεν ήταν παρούσα στο Κοινοβούλιο και παρακολούθησε την ψηφοφορία από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός της, του Φέου Τάι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paetongtarn Shinawatra (@ingshin21)

Το πρώτο της δημόσιο σχόλιο για τη νίκη της ήταν να ανεβάσει στο Instagram μια φωτογραφία του γεύματός της -κοτόπουλο με ρύζι- με τη λεζάντα: «Το πρώτο γεύμα αφού άκουσα την ψηφοφορία».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paetongtarn Shinawatra (@ingshin21)

Η Παετονγκτάρν δεν ήταν ποτέ μέλος κυβέρνησης και η απόφαση να μπει στο παιγνίδι είναι μια ζαριά για το Φέου Τάι και τον 75χρονο Τακσίν, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Θα έχει να αντιμετωπίσει προκλήσεις σε πολλά μέτωπα, με την οικονομία να παραπαίει, τον ανταγωνισμό από ένα αντίπαλο κόμμα να εντείνεται και τη δημοτικότητα του Φέου Τάι να μειώνεται, ενώ θα πρέπει παράλληλα να θέσει σε εφαρμογή το κεντρικό πρόγραμμά της για τη διανομή στον πληθυσμό μετρητών ύψους 500 δισεκατομμυρίων μπαχτ (14,25 δισεκ. δολάρια).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μηνύματα του νέου Προέδρου του Ιράν υπέρ των γυναικών

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου στο Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα