ΑΘΗΝΑ
14:18
|
20.09.2024
Πολλά βίντεο εικονίζουν το φλεγόμενο αεροσκάφος να πέφτει πάνω από το Ιρκούτσκ.
Πλάνα της συντριβής του αεροσκάφους που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα υπερηχητικό βομβαρδιστικό Tupolev Tu-22M3 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στην περιοχή Ιρκούτσκ της νοτιοανατολικής Σιβηρίας, όπως επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης ρουτίνας λίγο μετά τις 22:00 τοπική ώρα την Πέμπτη, όταν ένας από τους κινητήρες του αεροσκάφους έπιασε φωτιά στον αέρα λόγω φερόμενης τεχνικής δυσλειτουργίας.

Το πλήρωμα κατάφερε να οδηγήσει το αεροπλάνο που έπεφτε μακριά από κατοικημένες περιοχές, διασφαλίζοντας τελικά ότι δεν υπήρξαν θύματα αμάχων ή ζημιές στο έδαφος.

Τρεις πιλότοι που εκτινάχθηκαν πρώτοι βρέθηκαν ζωντανοί και σε «ικανοποιητική» κατάσταση, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ο κυβερνήτης, που ήταν ο τελευταίος που έφυγε από το αεροσκάφος, φέρεται να έσπασε το πόδι του.

Μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων και πλάνα που κατέγραψαν κάτοικοι της περιοχής δείχνουν ότι το ατύχημα συνέβη σε ερημική περιοχή. Πολλά βίντεο εικονίζουν το φλεγόμενο αεροσκάφος να πέφτει, ενώ άλλα κατέγραψαν πολλαπλές δευτερεύουσες εκρήξεις στο σημείο της συντριβής.

Πλάνα του φλεγόμενου αεροσκάφους που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσβησαν τελικά τη φωτιά.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανώς να ευθύνεται μια τεχνική δυσλειτουργία, καθώς το περιστατικό φέρεται να συνέβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση, αλλά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη διενεργήσει έρευνα.

Το Tupolev Tu-22M3 είναι μια σύγχρονη εκδοχή του υπερηχητικού στρατηγικού βομβαρδιστικού μεγάλης εμβέλειας με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων που τέθηκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία τη δεκαετία του 1970. Το αεροπλάνο που ενεπλάκη στο ατύχημα δεν ήταν η τελευταία έκδοση M3M με αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά μέσα και ραντάρ. Δεν είναι σαφές εάν το αεροσκάφος υποβλήθηκε σε άλλες αναβαθμίσεις ή επισκευές.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα