ΑΘΗΝΑ
21:06
|
19.09.2024
Η βρετανική εφημερίδα The Times αποκαλύπτει την κλιμάκωση της εμπλοκής του Λονδίνου και στην επίθεση των Ουκρανών στο Κουρσκ.
Άρμα μάχης με ουκρανική σημαία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Times υποστηρίζει πως έναν μήνα πριν την αιφνιδιαστική επίθεση του ουκρανικού στρατού στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ στις 6 Αυγούστου 2024, αρκετοί Ουκρανοί στρατιωτικοί είχαν περάσει από ειδική εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας, που επικαλείται σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, αναφέρουν πως στην ειδική εκπαίδευση συμμετείχαν στρατιώτες που πήραν μέρος στην επίθεση στο Κουρσκ στη διάρκεια αρκετών ημερών, έχοντας στο πλευρό τους Βρετανούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές. Κατά τη διάρκεια της πολυήμερης εκπαίδευσης, εστίασαν μεταξύ άλλων στην εξαπόλυση επιθέσεων σε ψηλά κτίρια και επιχειρήθηκε να επιλυθούν προβλήματα εξοικείωσης με δυτικά όπλα, τα οποία παρουσίαζαν συνεχώς εμπλοκή.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, 10 μέρες μετά την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης στο Κουρσκ, απομακρύνθηκαν  χιλιάδες άμαχοι από συνοριακές περιοχές (με περίπου 720 άτομα μέσα στο περασμένο 24ωρο). Επίσης, πάνω από 10.000 άμαχοι μεταφέρθηκαν ως σήμερα σε πρόχειρους καταυλισμούς.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει πως ο ουκρανικός στρατός έχασε κατά την επίθεση πάνω από 2860 στρατιώτες, 41 άρματα μάχης και 40 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

«Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επιχείρηση εξάλειψης του εχθρού» σημειώνει στον επίλογό του σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου TASS.

Παράλληλα, η εφημερίδα The Times και το βρετανικό δίκτυο Sky News μεταδίδει από το βράδυ της Πέμπτης, πως στην επίθεση των Ουκρανών στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ χρησιμοποιήθηκαν και βρετανικά άρματα μάχης τύπου Challenger 2.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα