ΑΘΗΝΑ
15:22
|
20.09.2024
Η Αθήνα απάντησε ότι μόνο η Ελλάδα έχει τη δικαιοδοσία να εκδίδει ΝΟΤΑΜ σε αυτές τις περιοχές.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία δεσμεύει αυτές τις περιοχές για τον συγκεκριμένο σκοπό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην έκδοση ΝΟΤΑΜ (Notice to Airmen-Ειδοποίηση προς Αεροπόρους) προχώρησε η Τουρκία για πέντε περιοχές εντός της Περιοχής Πληροφοριών Πτήσεων (FIR) Αθηνών.

Όπως σημειώνεται στη ΝΟΤΑΜ, αυτή αφορά τη διενέργεια ασκήσεων έρευνας και διάσωσης και την προστασία του περιβάλλοντος, για το χρονικό διάστημα 16 Αυγούστου-17 Σεπτεμβρίου. 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Τουρκία ζήτησε από την έκδοση NOTAM από την ελληνική υπηρεσία, αλλά εκείνη δεν ανταποκρίθηκε. «Υπό αυτές τις συνθήκες λόγω της επίμονης στάσης της Ελλάδας, στην Τουρκία δεν απομένει άλλη εναλλακτική παρά να λάβει την πρωτοβουλία να δημοσιεύσει δική της NΟΤΑΜ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Αθήνα αντέδρασε με την έκδοση σχετικής αντιΝΟΤΑΜ στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται ότι μόνο η Ελλάδα έχει τη δικαιοδοσία να εκδίδει ΝΟΤΑΜ σε αυτές τις περιοχές που είναι εντός του FIR Αθηνών.

Επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία δεσμεύει αυτές τις περιοχές για τον συγκεκριμένο σκοπό, αλλά η συγκεκριμένη ενέργεια παραβιάζει και το σχετικό μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ, που προβλέπει τη μη τέλεση ασκήσεων κατά τη διάρκεια θρησκευτικών, εθνικών εορτών και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα