ΑΘΗΝΑ
23:44
|
19.09.2024
Το φεστιβάλ εγκαινιάζεται με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Late Summer» του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ντάνις Τανόβιτς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 30ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγιεβο (SFF) ξεκίνησε την Παρασκευή στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Late Summer» του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ντάνις Τανόβιτς, η οποία γυρίστηκε ως κοινή παραγωγή της Κροατίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας και της Σερβίας.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο με μεγάλες προσωπικότητες από τον κόσμο του κινηματογράφου να παρελαύνουν στο κόκκινο χαλί. Το SFF θα διαρκέσει έως τις 23 Αυγούστου και οι θεατές παγκοσμίως μπορούν να παρακολουθήσουν περισσότερες από 250 ταινίες από όλο τον κόσμο.

Το φεστιβάλ ακολουθεί την εναλλακτική σκηνή της πόλης, η οποία χρησιμοποιεί τη μουσική και την τέχνη για να προκαλέσει αλλαγές και να προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή.

Πενήντα επτά ταινίες θα διαγωνιστούν για το βραβείο «Καρδιά του Σαράγιεβο», ενώ η φετινή τιμητική «Καρδιά» θα απονεμηθεί στη σταρ του Χόλιγουντ και ηθοποιό Μεγκ Ράιαν, η οποία θα πραγματοποιήσει masterclass για τους κινηματογραφιστές και τους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια του SFF.

Εκτός από τη Ράιαν, το SFF θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως ο Κορντ Τζέφερσον, ο Αλεξάντερ Πέιν, ο Ηλία Σουλεϊμάν και ο Τζον Τούρτουρο.

Διάφορες εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον κινηματογράφο θα πραγματοποιηθούν επίσης κατά τη διάρκεια του SFF, όπου χιλιάδες άνθρωποι από την περιοχή και τον κόσμο αναμένεται να συμβάλουν στην οικονομία της χώρας.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τελετή απονομής βραβείων και εκδήλωση στις 23 Αυγούστου.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια για να σβήσει τα ίχνη του πολέμου 1992-1995 στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και να καταστήσει και πάλι την πόλη κέντρο πολιτισμού και τέχνης.

Το πιο ξεχωριστό βραβείο του SFF, το τιμητικό βραβείο «Heart of Sarajevo» έχουν απονεμηθεί τα προηγούμενα χρόνια στους Μόργκαν Φρίμαν, Αντζελίνα Ζολί, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Όλιβερ Στόουν, Νουρί Μπιλγέ Τζεϊλάν, Τιμ Ροθ, Βιμ Βέντερς, Ρούμπεν Όστλουν, Τζέσι Άιζενμπεργκ και Μαντς Μίκελσεν και Τσάρλι Κάουφμαν

Στο παρελθόν συμμετείχαν οι Μπραντ Πιτ, Ντάνιελ Κρεγκ, Ορλάντο Μπλουμ, Τζον Μαλκόβιτς και Ζεράρ Ντεπαρτιέ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Art Athina: Ξεκίνησε το ραντεβού με την τέχνη στο Ζάππειο

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα