ΑΘΗΝΑ
23:33
|
21.09.2024
Η επιτροπή επιμένει σε αυστηρότερους ελέγχους σχετικά με την προέλευση των πρώτων υλών.
Βιοκαύσιμο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να επιβάλει προσωρινούς δασμούς αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές κινεζικού βιοντίζελ.

Οι δασμοί κυμαίνονται από 12,8% έως 36,4%. Η διάρκεια είναι έξι μήνες. Η απόφαση ελήφθη ως αποτέλεσμα έρευνας που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από καταγγελίες Ευρωπαίων παραγωγών βιοκαυσίμων.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταφορών και Περιβάλλοντος (T&E) υποστήριξε τη θέσπιση αυτών των δασμών, τονίζοντας τη σημασία τους για την προστασία της ευρωπαϊκής αγοράς. Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες δεν πιστεύουν ότι αυτό θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος. Το πρόβλημα έγκειται, μεταξύ άλλων, στην χρήση φοινικέλαιου, που κρύβεται κάτω από το βιοντίζελ, όπως οι ίδιοι αναφέρουν.

Η αγορά βιοκαυσίμων στην Ευρώπη κατακλύστηκε από εισαγόμενα βιοκαύσιμα από χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια από την Κίνα, γεγονός που οδήγησε σε μείωση της τιμής από 2.250 ευρώ ανά τόνο σε 1.100 ευρώ.

Η επιτροπή επιμένει σε αυστηρότερους ελέγχους σχετικά με την προέλευση των πρώτων υλών και τη διαφάνεια στις αλυσίδες εφοδιασμού για την αποφυγή παραβιάσεων των κανόνων. Η οργάνωση πιστεύει ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να σταματήσει να ενθαρρύνει τις ατεκμηρίωτες εισαγωγές χρησιμοποιημένων ελαίων και να εφαρμόσει αυστηρότερους κανονισμούς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισάγει επί του παρόντος πάνω από το 80% των βιοκαυσίμων που παράγει από απόβλητα μαγειρικών ελαίων, το 60% των οποίων προέρχεται από την Κίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα