ΑΘΗΝΑ
02:11
|
20.09.2024
Τόσο ο δείκτης Brent όπως και ο West Texas Intermediate υποχώρησαν λόγω της πιθανότητας επίτευξης συμφωνίας στο Κατάρ.
Εξόρυξη πετρελαίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, καθώς ξεκίνησαν νέες συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τον χρόνο πιθανής μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Το διεθνές αργό τύπου Brent σημείωσε πτώση 0,4% στα 80,69 δολάρια ανά βαρέλι στις 10.31 π.μ. τοπική ώρα (0731 GMT), από το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης στα 81,04 δολάρια. Το West Texas Intermediate (WTI) μειώθηκε κατά 0,5% στα 77,84 δολάρια ανά βαρέλι, μετά το κλείσιμο στα 78,16 δολάρια στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς υποχώρησαν μετά την έναρξη των συνομιλιών στη Μέση Ανατολή, μια περιοχή που κατέχει την πλειονότητα των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου.

Σύμφωνα με σχόλια που μετέδωσε το Κανάλι Ειδήσεων του Καΐρου, επικαλούμενο μια «υψηλού επιπέδου» πηγή, υπάρχει «πραγματική επιθυμία» από όλα τα μέρη που συμμετέχουν στις τελευταίες συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός, οι οποίες φιλοξενούνται από το Κατάρ, να επιτευχθεί συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Η πηγή ανέφερε ότι η πρώτη ημέρα των συνομιλιών επικεντρώθηκε σε άλυτα ζητήματα και στην εφαρμογή της συμφωνίας, ενώ περαιτέρω συζητήσεις ορίστηκαν για την επόμενη ημέρα.

Το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός μείωσε τις ανησυχίες για την προσφορά, ασκώντας καθοδική πίεση στις τιμές.

Εν τω μεταξύ, η αβεβαιότητα σχετικά με την έκταση των μειώσεων των επιτοκίων της Fed συνεχίζει να επιβαρύνει την αγορά. Οι αναλυτές σημείωσαν ότι τα ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και η μείωση των αιτήσεων ανεργίας την Πέμπτη αύξησαν την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και όχι κατά 50 μονάδες βάσης.

Ωστόσο, οι προσδοκίες για σωρευτική μείωση κατά 100 μονάδες βάσης έως το τέλος του έτους παραμένουν σταθερές.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα