ΑΘΗΝΑ
07:45
|
22.09.2024
Αδελφή κατοίκου της Νέας Νότιας Ουαλίας σκοτώθηκε μαζί με τον σύζυγό της, τους 2 γιους της και τον γαμπρό της στη Γάζα.
Προσφυγικός καταυλισμός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αυστραλιανές αρχές αρνήθηκαν την είσοδο στα παιδιά ενός θύματος πολέμου που σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, ο αδελφός του οποίου ζει στην Αυστραλία, σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης την Παρασκευή.

Ο Zuhair El Henday, ο οποίος ζει στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW) εδώ και αρκετά χρόνια, δήλωσε ότι προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορούσε, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει βίζα για την εναπομείνασα οικογένειά του στη Γάζα.

«Έχω αποδείξει ότι υπήρξα πραγματικός πολίτης και ότι συνεισφέρω σε αυτή τη χώρα, συνεισφέρω στην κοινότητα. Οπότε, γιατί δεν έχω το δικαίωμα να φέρω την οικογένειά μου εδώ για να είναι ασφαλής;», δήλωσε ο El Henday, μετέδωσε το SBS News.

Η αδελφή του, Lubna, ο σύζυγός της, οι δύο γιοι και ο γαμπρός της σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο σπίτι τους στην πόλη της Γάζας τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ τρεις από τις ανιψιές του El Henday επέζησαν από την επίθεση.

Η αποκάλυψη του Ελ Χεντάι ήρθε μετά την τελευταία απαίτηση του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Αυστραλίας Πίτερ Ντάτον να απαγορευτεί η είσοδος στην Αυστραλία σε Παλαιστίνιους που διαφεύγουν από τη Γάζα.

Το αίτημα αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την κυβέρνηση και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός Anthony Albanese δήλωσε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης πάντα προσπαθούσε να διχάσει τις κοινότητες.

«Ο Πίτερ Ντάτον επιδιώκει πάντα να διχάζει. Θα ακούσουμε τις υπηρεσίες ασφαλείας όταν πρόκειται για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο Albanese.

Ο Nasser Mashni, πρόεδρος του Australia Palestine Advocacy Network, κατακεραύνωσε τον Dutton και δήλωσε ότι το σχόλιό του μας «ντροπή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα