ΑΘΗΝΑ
23:59
|
19.09.2024
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας του Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας του Ισραήλ μεταξύ 30 Ιουλίου και 4 Αυγούστου και έλαβαν συνέντευξη από 750 Ισραηλινούς πολίτες. 600 ερωτηθέντες έδωσαν συνέντευξη στα εβραϊκά και 150 στα αραβικά.

Στην ερώτηση περί αισιοδοξίας για το μέλλον της δημοκρατικής διακυβέρνησης στο Ισραήλ, το 33% των Ισραηλινών απάντησε θετικά, ενώ για τους Άραβες το ποσοστό περιορίστηκε στο 15%.

Για το μέλλον της εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, το 30% των Ισραηλινών έδειξε αισιόδοξο, ενώ για τους Άραβες μόλις το 8%.

Σχετικά με τις τρέχουσες συνθήκες του Ισραήλ, θετική γνώμη έχει μόνο το 3,2% των Αράβων και των 13,6% των Ισραηλινών, ενώ διφορούμενες μοιάζουν οι απόψεις σε μία πιθανή συμφωνία με την Χαμάς όπου προσωρινή κατάπαυση του πυρός με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους το 32,4% των Ισραηλινών και το 8,4% των Αράβων απαντούν θετικά.

Αντιθέτως, όσον αφορά μια συνολική συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση όλων των ομήρων με αντάλλαγμα το τέλος του πολέμου και την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα, το 88,8% των Αράβων απαντά θετικά και το 46,2% των Ισραηλινών απαντά επίσης θετικά.

Στον ποιος Αμερικανός Πρόεδρος είναι προτιμότερος για τα συμφέροντα του Ισραήλ, το 63,5% των Ισραηλινών βλέπει προς Ντόναλντ Τραμπ με μόλις το 11,5% να προτιμά την Καμάλα Χάρρις. Το 7,9% θεωρεί ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των δύο. Στον αντίποδα, το 50,6% των Αράβων δεν προτιμά κανένα, με την μειοψηφία να βλέπει προς Καμάλα και Τραμπ με 17,9% και 18,7% αντίστοιχα.

Σχετικά με την Χεζμπολάχ, το 47,6 % των Ισραηλινών απαιτεί χερσαία επίθεση στον Λίβανο, άποψη η οποία εκφράζει το 12% των ερωτηθέντων Αράβων.

Άκρως αρνητική είναι και η άποψη προς την κυβέρνηση με τα κυρίαρχα αισθήματα να είναι η απελπισία, ο θυμός και η απογοήτευση και για τις δύο εθνοτικές ομάδες.

Αυτή η δημοσκόπηση διεξήχθη από το The Jewish People Policy Institute μεταξύ 16 και 21 Ιουλίου, στην οποία πήραν συνεντεύξεις 536 Αμερικανοεβραίοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα