ΑΘΗΝΑ
23:45
|
19.09.2024
Εκδίδοντας νέες εντολές εκκένωσης, ο στρατός κηρύσσει περιοχές στην κεντρική Γάζα «επικίνδυνες ζώνες μάχης».
Εκκένωση Παλαιστινίων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε το Σάββατο, 17/8, νέες εντολές εκκένωσης για τους κατοίκους σε διάφορες περιοχές της κεντρικής Λωρίδας της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιτσάι Αντράι ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι των οικοδομικών τετραγώνων 2232-2240 στην περιοχή Μαγκαζί και των γειτονιών Σαλάχ Ελ-Ντιν, Ελ-Φαρούκ και Ελ-Αμάλ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή.

Ο στρατός ισχυρίζεται ότι οι περιοχές αυτές είναι «επικίνδυνες ζώνες μάχης» λόγω υποτιθέμενων «επιχειρήσεων της Χαμάς».

Την Παρασκευή, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέες εντολές εκκένωσης για τους κατοίκους σε διάφορες περιοχές της κεντρικής και νότιας Λωρίδας της Γάζας, οι οποίες είχαν προηγουμένως χαρακτηριστεί ως «ανθρωπιστικά ασφαλείς ζώνες».

Προηγουμένως, ορισμένες από αυτές τις περιοχές, όπως η Αλ Μαουάσι, είχαν οριστεί ως «ανθρωπιστικές ασφαλείς ζώνες» για εκτοπισμένους Παλαιστίνιους εν μέσω της συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

Σύμφωνα με τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam, πάνω από 1,7 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι διαμένουν σήμερα στην περιοχή Αλ-Μαουάσι και τα περίχωρά της, η οποία αποτελεί λιγότερο από το ένα πέμπτο του εδάφους της Γάζας.

Την Τρίτη, η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) ανέφερε ότι περίπου το 84% της επικράτειας της Γάζας βρίσκεται υπό εντολή εκκένωσης από τις 7 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα