ΑΘΗΝΑ
21:09
|
16.09.2024
Το 42% των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων που χορηγήθηκαν το 2023 διατέθηκαν σε κρατικά χρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δανεισμός πολυκατοικιών για νέα ενυπόθηκα δάνεια στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 49% πέρυσι, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με έκθεση της Πέμπτης της Ένωσης Τραπεζών Υποθηκών (MBA).

Οι δανειστές πολυκατοικιών παρείχαν συνολικά 246,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα ενυπόθηκα δάνεια για πολυκατοικίες με πέντε ή περισσότερες μονάδες, αναφέρεται.


Η έκθεση, επιπλέον, έδειξε ότι το 51% των ενεργών δανειστών χορήγησαν πέντε ή λιγότερα δάνεια για πολυκατοικίες κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Ο επικεφαλής της MBA για την έρευνα στον τομέα των εμπορικών ακινήτων Jamie Woodwell δήλωσε ότι η μείωση των δανείων για πολυκατοικίες έρχεται καθώς οι συναλλαγές πώλησης μειώθηκαν και λιγότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων επεδίωξαν να αναχρηματοδοτήσουν τα δάνειά τους.

Όπως ανέφερε:

Η ανάλυση δείχνει ότι, ακόμη και με την πτώση της δραστηριότητας, η αγορά δανεισμού πολυκατοικιών παραμένει ευρεία και βαθιά, με περισσότερους από 2.500 διαφορετικούς δανειστές να χορηγούν περισσότερα από 36.000 ενυπόθηκα δάνεια που υποστηρίζονται από ακίνητα πολυκατοικιών, με ποσά που κυμαίνονται από δεκάδες χιλιάδες δολάρια έως εκατοντάδες εκατομμύρια.

Η πλειονότητα των 246,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων των ενυπόθηκων δανείων για πολυκατοικίες που χορηγήθηκαν πέρυσι, ή το 42%, δόθηκε στις κρατικά χρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις Fannie Mae και Freddie Mac.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το «πάγωμα» των αντικειμενικών αξιών εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Ουγγαρία: Οριακό «όχι» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις από το 2026 στο 6ο διαμέρισμα της Βουδαπέστης

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών καταγγέλλει: Διαφημιστικό τρικ το «Καλάθι του μαθητή»

Βόρεια Εύβοια: Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για 4η χρονιά στους πυρόπληκτους Δήμους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα