ΑΘΗΝΑ
16:28
|
20.09.2024
Η Χαμάς δεν θεωρεί πλέον τις ΗΠΑ ως αξιόπιστο διαπραγματευτή που μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.
Ισραηλινό χτύπημα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να καταστρέφει τη Λωρίδα της Γάζας μετά την εισβολή του πριν από δέκα και πλέον μήνες, βομβαρδίζοντας ολοσχερώς οτιδήποτε χαρακτηρίζει ως στόχο της Χαμάς, οι διαπραγματεύσεις που αποσκοπούν στην επίτευξη κατάπαυσης του πυρός σε αυτή τη σύγκρουση δεν έχουν ακόμη αποδώσει καρπούς.

Οι προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να βοηθήσουν στην ειρηνική επίλυση της τελευταίας κλιμάκωσης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση από τη Χαμάς.

Όπως δήλωσε ο ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σαμί Αμπού Ζούχρι στη Wall Street Journal.:

Η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια ψεύτικη αίσθηση θετικότητας, χωρίς καμία πραγματική πρόθεση να σταματήσει τον πόλεμο, στοχεύοντας απλώς να κερδίσει χρόνο.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς έκανε αυτό το σχόλιο καθώς ο Λευκός Οίκος μιλούσε για πρόοδο στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης υποστήριξε μάλιστα την Παρασκευή ότι οι συνομιλίες έφτασαν σε «τελικό στάδιο» και ότι οι δύο προηγούμενες ημέρες ήταν «οι πιο εποικοδομητικές 48 ώρες που είχαμε σε αυτή τη διαδικασία εδώ και πολλούς μήνες», σημειώνει η εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Οσάμα Χαμντάν, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η οργάνωση δεν θεωρεί πλέον τις ΗΠΑ ως αξιόπιστο διαπραγματευτή που μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς γύρισε την πλάτη επίσης στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός που επρόκειτο να διεξαχθούν στο Κατάρ αυτή την εβδομάδα, αν και ένας νέος γύρος συνομιλιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο στις 21 Αυγούστου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα