ΑΘΗΝΑ
23:35
|
19.09.2024
Τουλάχιστον 20 ξένες αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει τις πτήσεις από και προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η American Airlines ακύρωσε τις πτήσεις της από και προς το Ισραήλ μέχρι τον Απρίλιο του 2025, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή, 18/8.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενων περιφερειακών εντάσεων λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σκότωσε σχεδόν 40.100 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 92.600 από τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας KAN δήλωσε ότι η American Airlines παρέτεινε την αναστολή των πτήσεών της προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η αεροπορική εταιρεία δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη μακροχρόνια αναστολή των πτήσεων.

Αρκετοί μεγάλοι διεθνείς αερομεταφορείς, συμπεριλαμβανομένων των United Airlines και Delta Air Lines, έχουν αναστείλει τις πτήσεις τους προς το Ισραήλ.

Από τις 7 Αυγούστου, ο συνολικός αριθμός των ξένων αεροπορικών εταιρειών που έχουν αναστείλει τις πτήσεις από και προς το Ισραήλ έφτασε τις 20, σύμφωνα με το ΚΑΝ.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε υψηλό στρατιωτικό συναγερμό για πιθανή επίθεση αντιποίνων από το Ιράν μετά τη δολοφονία του πολιτικού επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, τον περασμένο μήνα, στις 31 Ιουλίου, στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα